Mennyire hatásos ha a kocogást kitöréssel párosítom? (tudásbázis)
A kitörés nem annyira stabil állapot. Ha nem vízszinten végzi, akkor baj lehet.
Nem ezerrel kell lerohanni, bocsánat, ha félreérthető! Kocogva, de nem erőteljes fékezéssel. Tehát szinte szabad "gurulásban". A domb alatt nem gidres-gödrös erdei bozót értendő, remélem! Hanem csak emelkedő.
Én futottam. Nagyon szerettem ezt a dombos variációt, ehhez elég egy kicsike szánkódomb is.
bocs, de nem értem, miért lenne nagyobb az esélye, hogy "elesik, vagy megsérül a bokája" a kitöréseknél, mint amikor dombról lefelé "ahogy a lábad pörög" úgy jön le? :O na szerintem az az igazán veszélyes, dombról lefelé ezerrel rohanni...
de mondjuk én nem vagyok nagy futó, csak így józan paraszti ésszel, ráérzésre...
Attól félek, hogy elesel, vagy megsérül a bokád.
A kitörések hasznosak, de létezik egy úgynevezett "futóiskola" gyakorlatsor is, ami fejleszti a futáshoz kellő izomzatot.
Viszont amit végezhetsz, az a dombra fel és dombról le gyakorlat, akár össze is lehet kötni.
Mindkettőnek az a lényege, hogy tartani kell a lépséek számát, azaz a sík részen "nekomész" a dombnak, és a domb oldalán is ugyanolyan lépésszámmal (lépésfrekvenciával) haladsz felfelé, mint a sík terepen.
Lefelé pedig ahogy a lábad pörög, úgy futsz le, de ezt a lépésfrekvenciát még tartod tíz-húsz méteren át. Ezek is jó kis gyakorlatok, és kicsit szórakoztatóbbá teszik a futást.
További ajánlott fórumok:
- Mi hatásos a hajhullás ellen?
- A Norbi életmódrendszer tényleg hatásos?
- Nagyon hatásos fogyókúrák!
- Van kedve valakinek mától velem együtt diétázni? Szerintetek hatásos lesz ez a diéta, amit kigondoltam magamnak?
- Szigorú, drasztikus, de hatásos és nincs jojó. Maria Callas diétája. Csatlakozik valaki?
- Tényleg hatásos az EstoSlimball (gyomorlabda)? Vannak mellékhatásai?