Mennyire általános, hogy felnőttként ne tartsa két testvér a kapcsolatot? (tudásbázis kérdés)
Ismerek ilyet, sőt a mi családunkban is volt, igaz két generációval ezelőtt.
Szerintem, ha a saját gyerekeivel sem beszél, akkor ne emészd magad rajta. Nagy valószínűséggel a hiba az ő készülékében van.
Ez nagyon igaz. De olyankor is előfordul amikor az egyiknek mindent a másiknak semmit.
Sokszor az anya hibájából következik a testvéri ellentét.
Két öcsém van. 5 és 6 évvel fiatalabbak. Imádjuk egymást.
Nem történt kettőtök között olyan dolog ami ezt váltotta ki belőle?
Arra kíváncsi hogy csak neki szar, vagy másnak is. Ha másnak is, attól biztos könnyebb neki.
Gyerek koromban a testvéreim napi szinten ütöttek-vertek. 8 és 9 évvel idősebbek nálam. Ők már megöregedtek, és én sem vagyok már fiatal. Az egyik amelyik a leggonoszabb volt, nem rég megkeresett, és nagyon haverkodni akart. Gyerekei külföldön, egyedül van egy roggyant öregemberrel. Abban bízott, hogy majd rám számíthat. Tévedett. :)
"de nem hiszem, hogy ezt érdemlem"
Rosszul közelíted meg. Miért? Mit érdemelsz és miért? Azért mert a testvéred nem várhatsz el tőle semmit. A testvérek nem is gondolkodnak el ilyesmin. Eszükbe nem jut, hogy az önzetlen segítségért bármit elvárjanak.
"Ti milyen viszonyban vagytok a testvéretekkel?"
Miben segít neked, ha mások családi viszonyairól szerzel információt?
Remélem, nem általános!
Három testvérem van. Gyermekkorunk óta mindenben segítjük egymást, min. hetente beszélünk.
Van 1 bátyám és évek óta nem tudok róla semmit. 10 éve kiköltözött Belgiumba. Még a saját gyerekei sem hallanak felőle. Nem keres, nem beszélünk. Sosem voltunk nagyon jóban a 12 év korkülönbség miatt, de nem hiszem, hogy ezt érdemlem. Egy ideig én kerestem, majd ő már nem volt vevő rá.
Ti milyen viszonyban vagytok a testvéretekkel?
További ajánlott fórumok:
- Örökléssel kapcsolatos kérdésem: Kitúrhat-e a testvér a vagyonból?
- Nektek milyen a kapcsolat a testvéretekkel?Titeket is szokott idegesíteni?
- Ansentra antidepresszánssal kapcsolatos tapasztalatok? (GADra kaptam) Vagy csak úgy általánosságban az antidepikkel?
- Az unokatestvéreid mennyire vannak benne az életedben, mennyire vagy velük felnőttként kapcsolatban?
- A szigetszentmiklósi általános iskolákkal kapcsolatban véleményekre lennék kíváncsi.
- Hol találok szálloda takarításával kapcsolatos általános információkat?