Mennyi most a TB annak, aki nem dolgozik? (tudásbázis)
2008 decemberében dolgoztam legutóbb. Ennek elvileg a tavalyi bevallásban szerepelnie kellett.
Azóta nem dolgoztam akkor most nem kell bevallást készítenem?
Sajnos nem tudom. :(
Azt hiszem dolgoztam párszor diákként a tescoban tavaly. De lehet, hogy az már tavaly elött volt.
Nem tudom! Mit csináljak? Kéne h papirt kapjak valahonnan,ami alapján kitöltöm a bevallást de nem kaptam semmit! Tavalyi bevallásomban bevallottam a diákmunkákat, a papir alapján amit a diákmunkaszövetség küldött. Kb 3 nap volt, csak betanulási időszak és elvileg arra nem kellett volna fizetniük, én mégis kaptam pénzt.
Attól mert küldenek egy csekket, meg adóbevallási csomagot, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy adót kell fizetned, vagy egyátalán ki kell tölteni a bevallást.
Semmilyen jövedelmed nem volt 2009-ben (gyes, gyed, táppénz, is jövedelemnek számít)
és ha nyugdijas lesz,hogy számolja le a kiesett
befizetést?meg az orvosi ellátás?
Akkor ez így elég érdekes.
A párom szerint mindenkinek küldenek ilyen csekket aki pár éve önadózó, de ez nem feltétlen jelent befizetési kötelezettséget. Lehetséges, hogy tényleg így van?
Az lehetetlen. Szja-t a jövedelemből vonnak.
Amúgy meg komolyan veszik a határidőt: késedelmi díjat számítanak fel, nem sokat, de felszámítanak. Én ezért tavaly ezer valamennyit fizettem.
Igazad van, de olyan kilátástalannak tűnik minden. :(
Nem kell előre befizetni, van 12 üres csekk én döntöm el mikor fizetem, az esedékesség meg van határozva havonta célszerű, de úgy tapasztaltam nem veszik szigorúan a kilengéseket.
Viszont az adóbevallásomban szja fizetésére köteleznek. Ez vajon miért lehet? Nem dolgozom, nincs jövedelmem.
Ne állj ilyen pesszimistán hozzá, akkor tényleg nem lesz. Valóban nem könnyű manapság munkát találni, de így még nehezebb lesz :)
Amúgy is, kicsit nagy összeg lenne előre befizetni az egész éves tb-t :), pláne, ha az ember nem dolgozik :)
Arról nem is beszélve, ha időközben az ember munkát kap, szerintem úgy kéne kisajtolni az Apehtől a már kifizetett, de "fel nem használt" hónapokat :)
4950:(
már megkaptuk és az apehnál is voltam kérdezni egy hete:(
nem gondoltam,hogy ennyien fogtok irni!
köszönöm szépen..
További ajánlott fórumok:
- Kell-e eladói végzettség annak aki egy ruhaüzletben dolgozik?
- Hogy lehet annak utánajárni, hogy egy adott személy hol dolgozik?
- Aki gyesen van itthon és nem dolgozik, annak kell adóbevallást csinálnia? Nekem nem küldtek semmit. Tavaly igen.
- Tudja valaki, mennyi szabadság jár annak, aki diplomás bérért dolgozik 4 órában, mint közalkalmazott?
- Szerinted ha valaki magánszférában dolgozik (pl. fogorvos) annak jelent-e hasznot, ha mint privát személy fenn van a közösségi portálokon?
- Igaz az, hogy csak 15 napig jár táppénz annak, aki rokkantnyugdíj mellett dolgozik?