Mennyi lehet a büntetés....? (beszélgetés)
nem, a sok millás házba adtak bele a szülők 4 millát, h meg tudják venni... ezt követeli rajtuk a NAV.
Lényeges kérdés, hogy mennyiről beszélünk, mert ha 10 milliós autó meg egy egész ház kifizetését "fogja rá" a szülőkre, akik minimálbérre vannak belejentve, akkor bukta az egész.
Az hogy papíron egyedül én, önmagában nem gáz, ha van egy személy, aki bevállal érte egy hasonló vizsgálatot, és a vagyona, fizetése alapján hihető, hogy ő álta a költségeit.
Pontosan így van. Sőt nem is kell nagyon feketemunkázni, az adóbevallása alapján is behúzhatják ilyesmibe az embert. Van ismerősöm, akinek a fogyasztási szokásairól faggatóztak: mennyi fogkrémet vesz, milyen élelmiszereket a konyhára. Kikalkulálják valahogy, hogy többet költ, mint amennyit keres.
ismerősöméknél csak annyiban nyilvánult meg ez a másik fél ellenőrzése, h igazoltatták a szülőkkel, h valóban ők adták-e a pénzt.... Az más kérdés, h így meg abba köteöttek bele, h miért nem adóztak le x ezer Ft-ot, mert ajándékozási illetéke lett volna így, h házat vettek belőle....
Igen ám, de ilyen esetben tudni kell azt is, hogy akit megnevez, hogy az ő keresetéből élt, azt az illetőt ugyanúgy ellenőrizni fogják, hogy ez valós lehet-e!
ha egyedül él, akkor gáz van, de talán még akkor is tudja azt mondani, h szülők segítettek, stb. Ha viszont van élettársa, és az dolgozik, akkor mondhatja, h az ő fizujából éltek. Ha anyagi előrejutást nem tud bizonyítani a NAV, akkor nem tudnak belekötni (pld. bankbetét, autó/ lakás- ház vásárlás, stb.)Viszont, lehet, h én már ott is ügyvéddel jelennék meg, mert a szakzsargonnal, meg a keresztkérdésekkel igencsak be tudják vinni az embert a málnásba..... Ha van/ volt alkalmi munkavállalói kiskönyve/ bejelentése, akkor azt vigye magával!!!!!! Mégha csak néhány nap is van így lejelentve!
egyébként ismerősömnek volt elég komoly esete ilyen ügyből kifolyólag 700-000volt akkor neki a bünti de fogadott ügyvédet és méltányossági alapon elengedték neki.ha nagy a gáz érdemes lesz fogadni egyet,mert sajnos ezek nehéz fejűek igazából nem nagyon hatja meg őket semmi.
köszönöm a gyors válaszokat, tanácsokat
Amúgy a büntetést nem fogja tudni megmondani senki, mert ez azon múlik, hogy tényleg feketén dolgozott-e, mennyi ideje, mi bizonyítható...
A büntetés amúgy több millió forint is lehet, de ez sok mindentől függ. Például attól hogy mennyi jövedelmet tud, illetve mennyit nem tud igazolni.
Így van pontosan, ahogy írod. Együttműködéssel többre megy az ember.
Ez az a helyzet, amikor már nem érdemes szívózni, mert csak tovább rontani tudja az ember a helyzetét.
Azt már abban a levélben le kellett írniuk amit küldtek. Tudom, mert nekem is volt vizsgálatom. Engem például nem büntettek meg. Próbálkoztak de nem ment, még én szívattam meg őket.
Jobban jár ha bemegy, és igazolja amit tud. Ha esetleg valamit nem visz magával, bent megbeszélik és még pótolhatja. Mindenét ellenőrizni fognak. A bankszámláját is stb. A KSH statisztikája alapján meg fogják nézni hogy mennyiből tud egy ember megélni egy hónapban, ha ennek a fedezésére van igazolt jövedelme akkor nem lesz semmi csak a kellemetlenség hogy az Apeh-hoz kell járkálnia. Ha nincs erre igazolt jövedelme akkor pedig elég komoly büntetést kap.
ez gáz!ahogy megyek a papír az apehnak onnantól kezdve ahogy nincs leigazolható jövedelme és egyéb attól a naptól kezdve számítják a büntetést.elég kemény pénzek sajnos :(
Ne jelenjen meg, kérjen kimentést. Pl. orvosi igazolással. Ezt mindenképpen tegye meg, mert különben nem tesz eleget a hatósági kötelezettségnek.
Kérje meg a hatóságot, hogy írásba adják ki a kérdéseket, ki kell adniuk és arra írásba válaszoljon ügyvéd segítségével. Személyesen nem szabad, mert szándékosan bekeverik az embert és rosszat mond.
Én nem tudok olyanról akit ne büntettek volna meg.:-( Mindig találnak valamit.:-(
Egy ismerősömet feljelentették fekete munka miatt.Az adóhatóságtól kapott egy levelet, hogy jelenjen meg és bizonyítsa miből élt az elmúlt 5 évben. Tud valaki hasonló estről és annak kimeneteléről? Írhatok privit is.
További ajánlott fórumok: