Mennyi kimenőt kaphatunk? (beszélgetős fórum)
Sziasztok !
Nekem nem adatott meg a kimenő a fiam kiskorában. Igaz, bárhova eljuthattam illetve mindent megengedhettem magamnak ( normális kerestek között ) ha vittem magammal a gyereket.Később is csak körülötte forgott a világ, mit eszik, milyen rendezvény lesz oviban iskolában, mikor milyen ruhát adjak rá. Akkoriban nem fárasztott,ha nem is nagyon élveztem a dolgot.Már egyetemista, most is teljesen kiszolgáltatja magát. A férjem 10 éve meghalt, igy "egy fiú - egy anya" háztartásban élünk. A 19 éves fiamnak ez nagyon kényelmes, teljesen az un. " Anyám nyakán " szindróma.
Közben dolgoztam is 1000-rel,és most 40-en túl hiányzik nagyon, hogy amióta megszületett a fiam, gyakorlatilag egyetlen gyerekmentes pihenőnapom nem is volt, kicsit kezdek besokallni, mert szellemi szabadfoglalkozású vállalkozó vagyok és a nehezebb gazdasági helyzetben én inkább a pénzkeresésre koncentrálnék, de miután a fiamat kiszolgálom, már nem igen marad energiám nemhogy magamra, hanem a munkámra sem
Sziasztok!
Azt hiszem nálunk ez elég jól működik, persze nyílván lesz olyan aki azt mondja gáz, mert nem feltétlen vagyok 24 órában összenőve a Lányommal...
De már régen eldöntöttem, miután láttam mennyi kapcsolat megy tönkre miután jön a gyerek, hogy azért nem foroghat a föld csak a gyerek körül.. szüksége van a gyereknek az anyjára, de még inkább szüksége van egy normális kiegyensúlyozott családra, és ha a felnőttek bezárkóznak, abból sok jó nem sülhet ki szerintem.. persze tisztelet a kivételnek..
Szóval én pl minden héten eljárok a barátnőmmel 2 órára infraszaunázni, ilyenkor jót pletyizünk, kikapcsolunk, relaxálunk. Ilyenkor Apa van Mannával, együtt megvacsoráznak, játszanak, fürcsiznek... Van egy időszak mikor Apának van bowling sorozata, ilyenkor megy minden héten egyet... ez annyiból rosszabb, hogy ilyenkor ugye később ér haza, de hát Neki is jár a kimenő.. Hozzáteszem, minket is mindig hív, hogy mennyünk drukkolni, tehát nem tőlünk akar elszabadulni, csak kicsit mást is csinálni, mint meló, meg az otthoni rutin.. Aztán néha nekem is összejön egy egy csajos összejövetel (nem disco, csak kis duma party, de ez nagyon változó, nem is heti rendszerességgel, és néha Apának is becsúszik egy póker party... Hétvégén van egy pár óra, amikor felvisszük Mannát Anyukámékhoz, és ilyenkor milyenk a világ :), és vannak progik, amikre hármasban, vagy éppen egy társasággal, gyerekestül megyünk el :)... Ezeket leszámítva a hétköznapjaink szinte ugyan úgy telnek.. Reggel Apa dolgozik, mi elvagyunk :), legkésőbb 6-ra de inkább előbb haza ér Apa, együtt családi vacsi, játék... Apa fürdeti Mannát, még kis játék, és Apa teszi le aludni Picurkánkat :)... Szóval az egy-egy külön progi kell, mert mindenkinek szüksége van a hétköznapokból a kizökkenésre, és kicsit sem érzi magát bekorlátozva az ember, akkor viszont a megszokott hétköznapokra is jó szívvel gondol az ember, mert jó családnak lenni :)... Amúgy mondjuk mi szerencsések vagyunk abból a szempontból, hogy elég sok segítségünk van, ha úgy alakul Anyukámék, Tesóm, és barátnőim is tudnak vigyázni Mannára :)
bocsi, ha kicsit hosszúra sikeredtem :)
Szerintem kinek mekkora igénye és lehetősége van, annyit kimenőt tartson magának.
Én, amióta megszületett a kisfiúnk (most 26 hónapos) soha nem voltam sehol kikapcsolódás végett a gyerek és a férjem nélkül. Igazából a férjemmel is olyan kevés, csak ketten együtt töltött percünk van (három havona egy-egy este és az is max. éjfélig), hogy ha van lehetőségem egy kis szabadidőre, akkor azt is vele akarom tölteni, mert igényem van rá.
Ezért gondolom, hogy teljesen szubjektív ez a kérdés.
na igen! néha azért visszalephetne. :)
végülis minden oda-vissza működik. én is megvettem a jegyet a páromnak a metallica koncertre,erre vett egy jegyet nekem is,hogy én is menjek.
Nem vagy bunkó! Szerintem ez ilyen kettős dolog. Ha én engedem, akkor viszont én is mehessek!
Márpedig én még biztatom is, hogy menjen nyugodtan, minden rendben lesz itthon. Azt hittem, hiszem jó fej vagyok.Viszont ezt nem kapom vissza.
a wellness hétvégével csak az a gond,hogy szerintem a férfi is ugynugy megérdemelné.
jut eszembe..a párod is elmegy külön szórakozni?
További ajánlott fórumok:
- Adnál nekem 5 forintot?/CSAK játék, mert kiváncsi vagyok mennyi gyűlne össze..:)../
- Nagyon fontos a pihenés! Te mennyit aludtál az elmúlt 24 órában?
- Csak játékból... Adj 30 forintot. Mennyi gyűlik össze a végén?
- Nektek sikerült fogyni Rubint Rékával? Mennyi idő alatt?
- Melyik kórházban kaphatunk legtöbb segítséget tüdőrák esetén és hol van a legjobb onkológia?
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultság esetén, (jelenleg) papírok hiányában az iskolában kaphatunk-e étkezési kedvezményt?