Mennyi időt hajlandó az apuka vigyázni a babátokra? (beszélgetés)
Kedves Matyera!
Igen gondolkodok.
Nem erről szólt a téma amit felvetettem, így nem fogok kitérni erre. Annyit el árulhatok nem csak alkesz, cigi van amivel tönkre lehet tenni a másikat.
Jó éjszakát!
Már a kérdés is rossz....
Mennyi időt?
Hajlandó?
Miért, te beteg vagy? Vagy férjed? Ez nem derül ki. Mit tud tenni egy nagymama, ahhoz hogy az unokája beteg legyen??? Gondolkodsz te néha????
Ha leírod, hogy nagyi alkesz, vagy telefüstöli a gyereket mert úgy cigizik mint a gyárkémény...akkor oké.
Nálunk maximàlisan.
Én is szoptattam,ráadásul sokàig,így nem tüntem el soha teljes napra,hosszú órákra,bár őszintèn megmondva ha kitettem a làbam,már azonnal rohantam is volna haza,annyira hiányzott.
Férjem mindig kèső estig dolgozott,de ha hazajött,nem kellett napokra elutaznia az esti fürdetést ő csinàlta,vagy ketten.
Most már mindketten dolgozunk,fèrjem munkát váltott,többet van itthon a kisfiam is két és fél éves, de ugyanazokat a dolgokat amit én csinálok ő is megteszi,rendszeresen pelenkàzza,ételt kèszít neki,eteti,öltözteti,mesél,ènekel neki,játszik vele, játszótérre,bölcsibe viszi,dédelgeti, altatja.Nagyon kötődnek egymàshoz.
Szerintem fontos, hogy az apa is kivigye a részét ezekből és önszántából.
Egy apának is meg kell tanulni a kisbabaval lenni. Ezért.
És persze a legtöbb nagyi nincs ott a küszöbön a füttyentünk..akinek ez megadatik,örülhet.
De sajnos rengetegen vannak, akik nagyisegítség és apasegítség nélkül maradnak. És ez utóbbi nem is apa. A nő nem magának szülte a babát, hanem családba, aminek tagja apuci is.
Ez jò😅😅😅gondolom csak pislogott körbe,hogy meg merted tenni😅
Az èn exem 1x nem fürdette,vagy etette meg.A szülès utàni szabi alatt is 2hètig csak a ps4-en jàtszott,èn pedig csontsovànyra fogytam a fàradtsàgtòl,mèg enni is elfelejtettem napi szinten...teljesen kicsinàlt a dolog,mire megelègeltem ès 5hòs babàval elköltöztem.Èletem legjobb döntèse volt.Lehùzott lelkileg,de mèg anyagilag is.
Isten òvjon minden nőt az ilyenektől...
Sajnálom. Az én ex-férjem sem volt egy hejjde apa, de azért amit kellett megcsinált. Amihez kedve volt játszott a gyerekkel, ha ökörködni kellett neki, akkor csinálta. És persze csecsemőkorba fürdette mindennap.
Én egyszer kaptam fel a vizet, mikor sokadszorra jött haza bulizás után hajnalban. Én persze ülhettem otthon ugyebár a gyerekkel és kelhettem hajnalban és lábújjhegyen járkálhattam,mert őméltósága alszik...stb. Na a 4-5. alkalommal elszakadt a cérna. Apuci alukált még a másnaposságában, én keltegettem, ő sz@rt rá...na, akkor csak annyi mondtam neki, hogy majd jövök, 5 hónapos gyerek itt van a szobában..vigyázz rá. És bevágódtam a kocsiba, elhúztam az első Mekihez, ittam egy nagy jegeskávét és csak ücsörögtem egy órát.
Láss csodát, fel tudott kelni. :))
Nàlunk nem ìgy törtènt annò,emiatt is vagyok ezen a vèlemènyen.
Azòta szerencsère normàlis pàrra leltem.
De igenis van,aki csak megcsinàlja,ìgèrget fűt fàt,aztàn cs*szik rà.
Igazad van. Mindenki tegyen belátása szerint.😉
Habár én annak vagyok híve, hogy ha már apucinak volt töke megcsinálni az a kis pulyát, akkor legyen ahhoz is, hogy ellátja.😁😁
De olyan is van aki csak kibùvòt keres.
Ez is több oldalù dolog ès kèrlek mitől megvan mindkettőnknek a vèlemènye,ne eröltessük màr egymàsra.Emberek vagyunk,hàla Istennek mindenki màs,ìgy a vèlemènyünk is..ès ezzel nincs is semmi baj.
Azt ìrtam,hogy "èn kiadnàm az ùtjàt",nem pedig,hogy Ő tegyen ìgy...
Vèlemènyt ìrtam,nem tanàcsot!
Remek ötlet!
Akkor tényleg mindent egymaga csinálhat.
Na, ilyenkor kell a "mélyvízbe" dobni őnagyarcúságát.
Hogyasszoggya: te egyik nap fogod magad és annyit mondasz neki, hogy most elmentél, 2 az kettő óra múlva jössz vissza. Viszonlátás!
És nem, nem lesz semmi gond a bébeivel, és baromira nem érdekel férj nyafogása, és mész. #ennyike
Az én férjem folyton azon van ez a nő feladata.
Hetente kb 2-szer megfürdeti és néha vigyázz rá még eszek vagy kisebb dolgot elintézek, de hosszabb időre nem hajlandó vigyázzni a babára. Bevásárolni Ö vásárol, de nem mindent.
Ugyan a mi lányunk már "nagy", de egészen pici korától mindenből kivette a részét a férjem. Fürdette, pelenkázta, etette és akár fel is kelt hozzá.
Én úgy gondolom, ez a normális és természetesen. Nem valamiféle szívesség vagy kegy az anya felé.
A tényleges kérdésre válaszolva: persze hogy el tudtam menni vásárolni, örömmel töltött időt addig a lányunkkal kettesben. A zuhany, hajmosás sosem volt kérdés.😅
Barátnőkkel is bármikor tudtam találkozni ha otthon volt a férjem, sztem sosem mondta azt hogy most ne menjek, ha amúgy én szerettem volna.
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Mi történik, ha valaki nem hajlandó a népszámlálással kapcsolatos kérdőívet kitölteni?
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére?
- Mi az a ruhadarab, amit semmiképp nem lennél hajlandó felvenni?
- Ti mit adtok a babátokra, ha babahordozóban viszitek így télen, hogy kényelmesen beleférjen? (Nekem 3 hós babám van)