Mennyi idős kortól lehet a rácsos ágyat rendes ágyra cserélni? (tudásbázis)
Szerintem is gyerektől függő ez is ,mint ahogyan sok más babás kérdés...
A tanácsokat igy igaz átlehet böngészni,de te saját magad kell rá gyere mi a jó a te gyerekednek...ezt neked senki sem tudja eldönteni,csakis kizárólag saját magad mivel te vagy az édesanyja...
Talán az a magyarázata, hogy a tanácstalan szülő szeretne válaszokat, tapasztalatokat hallani másoktól, hogy ennek függvényében döntse el, ő mit tart helyesnek, és mit tesz a saját gyerkével...
Nyilván nem dugom rendes ágyba a gyerekemet 14hósan csak azért, mert ketten ezt csinálták, lehet 5 másik csak 2évesen vette ki a kiságyból. De gazdagabb leszek ezekkel az ismeretekkel. Ettől a kérdés még nem értelmetlen.
Ez teljesen gyerek-függő!!! Mocorgósan alszik, vagy nyugodtan? Nekem a nagyobbik lányom szinte úgy kel(t) fel, ahogy este lefeküdt, ő már 1,5 éves korától heverőn alszik, a kisebbik lányom egy éjjel számtalanszor körbeforogja az ágyat, ezért félve tettem ki a kiságyból...2 évesen, úgy hogy vettem nekik egy kihúzhetós sarokülőt, ami jó nagy:D a kicsi belől alszik, így nem esik le... de ébredt már úgy is, hogy ő volt kívül :)
Szerintem jó ötlet a magasított oldalú gyerekágy is, nem akad be a keze-lába a rácsba a gyerkőcnek... :D
Egy védőrács, vagy védőkorlát, amit a gyerekágy oldalára lehet szerelni nem segítene?
Úgy rémlik, hogy az IKEÁban lehet ilyet kapni, de szerintem egy ügyes apuka is tud ilyet készíteni:)
Néha nem értem ezeket a baba kérdéseket. Felnőtt gyerekeim vannak, unokáim, tehát átestem a dolgokon.
GYEREKE VÁLOGATJA ! EZ CSAKNEM MINDENRE VONATKOZIK!
FELNŐTTBEN SINCS KÉT EGYFORMA. TESTVÉREK SEM EGYFORMÁK, HACSAK NEM EGYPETÉJŰ IKREK.
Szia!
Nálunk úgy adódott a helyzet, hogy 1,5 évesek voltak a fiúk amikor a rácsos ágyra már más is igényt tartott, úgyhogy akkor kaptak rendes ágyat, aminek körben magasított kb. 15centis kerete van. Így arról sem tudtak leesni.
További ajánlott fórumok:
- Mikortól aludhat rendes ágyon?
- Műtét után milyen gyakran kell kötést cserélni a seben?
- Szerintetek mikortól "kell" lecserélni a rácsos ágyot nagyobbra?
- Hány éves kortól célszerű a DUPLO Lego után a rendes (pici) LEGO-ra váltani?
- Mikortól adhatok rendes teát a babámnak?
- Mikortól hagytátok el a rácsos ágyat, és mik a tapasztalatok?