Mikortól aludhat rendes ágyon? (tudásbázis)
ÚÚ, de irigylem, akinek jól alszik a gyereke....!
:D
Én kislányom 2,5 éves, rácsos ágya van, de nincs az első rács rajta, egy ideig volt alacsonyan egy léc, hogy ne pottyanjon le, de leszedette:) A rács akkor került le mikor kezdett kimászni, kipotyog nem mondom, elég sokszor, de hallani se akar arról, hogy másik ágya legyen, imádja. Hamarosan kinövi, remélem akar majd nagyobbat, mert szeptemberben a tesó viszont beköltözne az övébe:))) De arra erőltetni nem akarom, hogy adja a kicsinek, ha nem adja magától kap a kicsi egy bölcsőt.
Együtt alvásról csak annyit, hogy mivel sose tiltottam, ezért nem is ragaszkodik hozzá, jön ha akar, vagy ha együtt alszunk el, de 99%ban fürdés után megy az ágyába és alszik magától, nincs ezen macera. persze nála is van hogy nyügibb, vagy valami felkavarja, akkor segítség kell az alváshoz. Nálunk is emeleten van a háló, sose mászkál, bár lépcsővédő sincs, de én nagyon fülelek:D
Mindenkinek más jön be, nincs 2 egyforma gyerek, de még a testvérek is különbözőek lehetnek.
Az én fiam még rácsosban alszik és eszem ágában sincs kivenni, pedig 2 éves múlt. Szereti, ő kéretőzik bele, ha aludni akar. Viszont, amikor kivettük a rácsokat, nem akart megmaradni benne, állandóan kiszökött.
Csak egy példa: múlt hétvégén Sopronban voltuk és kapott a szállodai szobába rácsos kiságyat. Azt a boldogságot!Úgy örült neki, hogy igen, ő is kapott egy saját ágyat és este rögtön mászott is bele. Ez ad neki biztonságérzetet, olyan volt, mint otthon. Minden rendben volt!
Én nem erőltetem a nagyágyat.
Más kérdés lenne, ha jönne a kistestvér, mert akkor át kellene szoktatni a nagyágyba, de úgy, hogy ne érezze, hogy a tesó elveszi az ágyát.
Szóval egy családi helyzet miatt is történhet korábban az ágyváltás.
Egy még nem 2 évest?
Hát én meg szeretem és ha Ő szereti a kiságyat és ott érzi magát biztonságban, akkor abban altatom.
Minek eröltetni?
Ő még egy baba, nem kell sietettni a felnőtté válásban.
A kiságy 140 cm-is, simán elfér benne addig, amíg szobatiszta nem lesz éjszakára.
Minek venném ki onnan és minek alkalmaznék felesleges szigort addig?
Ez egy hülyeség.
Minél később, annál jobb.
Ha megnézed a szakkönyveket, az összes ezt ajánlja és nekem is ez a tapasztalatom. A biztonságérzeten kívül megelőzhetőek az alvási nehézségek, cirkuszok, felkelések, szökések, stb.
Nálunk ugyanez volt, azzal a különbséggel, hogy én már alapból (még a születése előtt) betettem egy nagy ágyat magamnak a szobájába, hogy az első 1-2 hónapban ott aludjak vele. Mostmár szépen egy egyedül alszik, és ha felébred éjjel (pl. tegnap a nagy viharban), akkor szól, h menjek.
Amíg kicsi volt, addig is max. 1x kelt fel éjjel.
játszani sem hagynám, persze, de a büntit túlzásnak érzem.. :)
nálunk úgy megy a dolog, h ha pörög,akkor odabújok mellé, villan, minden lekapcsol és megvárom míg elalszik..(ez ilyenkor általában negyed óra) na utána már nyugodtan magára lehet hagyni és büntetni sem kell.. :)
Mi van akkor ha egyszerűen elpakolod a kiságyat. Hiszti biztosan lesz, de elfelejti egy idő után.
Nem könnyű az az egy-két nap míg megszokik egy másik ágyat, de végig kell csinálni türelemmel.
És csábitóvá kell tenni a nagyágyat. Kuckossá alakítani, azt minden gyerek szereti. Baldachin vagy sátor, kedvenc mesehős matricák rá és máris tetszeni fog.
Ha meg így se akkor legfeljebb a szülő ágyban alszik egy darabig. Az egyetemen már tuti nem akar velünk aludni.:))
:))))
Rácsukom az ajtót??? Kinyitná.
Kijönne vagy felkapcsolná a villanyt és játszana.
Éjjel pedig ne mászkáljon az emeleten.
Én viszont totálisan értem. Bármennyire is fáradt a fiam, ha nem a kiságyában van, akkor pörög ezerrel. Rohangál, játszik...
Majd ha elég nagy lesz hozzá, hogy megértse, hogy most alvásidő van, akkor kap nagy ágyat.
Ha abban érzi jól magát, had aludjon abban.
Több barátunk gyereke is kiságyas volt 4-5 éves koráig.
További ajánlott fórumok:
- Mikortól aludhat takaróval egy baba?
- Mikortól adhatok rendes teát a babámnak?
- Mikortól tudnak a gyerekek úgy aludni az ágyon, hogy nem esnek le?
- Van itt olyan személy, aki a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában tanul? Nagyon fontos.
- Nagyon jó és rendes nőgyógyász Debrecenben
- Tud valaki segíteni? Szülész-nőgyógyászt keresek a 9.kerületben aki rendes és nem kér nagyon sok pénzt a szülésért.