Mennyi idős babát hagytatok egy napra nagyszülőknél, hogy meglógjatok kicsit kettesben a férjetekkel? (tudásbázis)
Mi nem vagyunk szerencsések ilyen tekintetben.
2 fiúnk van, a nagyobbik 3 éves, a kicsi 8 hetes.
Az anyukám 200 km-re lakik tőlünk, de mikor otthon vagyunk bármikor ráhagyhattuk a nagyot bármeddig.
Anyósom 30 percre lakik tőlünk, de ő max. havonta 1x vigyáz/ott a nagyobbra (kb 1,5-2 éves kora óta), de ekkor is csak pár órát. Látszik rajta, hogy nem szívesen vigyáz rá, mindig talál vmi kifogást (takarít, termálba megy stb.) Neki az unokái csak arra jók, hogy mindenkinek mutogassa a fényképeiket és dicsekedhessen velük.
A saját lánya gyerekeivel is így van, pedig ők Németországban laknak és évente max 2x jönnek haza.
nekem az jött be, hogy reggel, vagy hajnalban fejtem, mikor "jól be volt durranva a cicim".
mi 5 hónapos koráig csináltuk ezt, amikor meg akartunk lógni egy kis időre (vagy fodrászhoz akartam menni...), aztán kiváltottuk a tízórait, majd másfél hónap múlva az uzsit, most meg az ebédet.
Tápszer sose kellett neki, attól ordított, csak a tejcsi! Nem könnyítette meg a dolgomat:D
Amúgy messzire sose mertem elmenni,csak a városon belül "lógtunk", hogy hipp-hopp haza tudjak menni ha van valami:)
Mi sokat hagyjuk a nagyira a lányunkat, amikor egy-két hétre hazalátogatunk. van ott is babaszoba, és minden,ami kell...először csak egy-két órára lógtunk meg (amíg csak szopizott, sose volt semmi baja, nem sírt, nem ordított nekik, holott nekünk igen:), szerintem nem baj, ha kicsit más vigyáz rá, utána kap egy feltöltődött anyucit!)
Most, hogy már csak reggel és este van szopi, sokkal tovább tudom rájuk hagyni ( most 8 hónapos).
először szörnyű volt, mert állandóan a telefonomat néztem, meg hazatelefonálgattam, de most már nyugodtan otthagyom a nagyijánál (anyósomra nem merem, de az én szüleimre bármikor!!!)
Egész napra még csak úgy hagytam ott, hogy hazajártam etetni:D
És hogy oldjátok meg a tej lefejését? Mert az én babám csak anyatejes, 3 óránként szopik. És ha egy napra ott hagynám, akkor az a probléma, hogy le sem tudnék annyi tejet fejni, a másik pedig, hogy mivel a cicimben folyamatosan termelődne a tej, így az egész napos "meglógásunk" alatt fejnem kéne 3 óránként.
Mikor lesz ez másként?
Nálunk egészen kicsi, csecsemőkoruktól fogva itt voltak hagyva az ikrek. De nem is jelent manapság sem (7 évesek) gondot, ha hosszabb-rövidebb időre itt vannak hagyva. Szeretnek itt.
Minél későbbre halasztjátok az otthagyást, annál nehezebb lesz a gyereknek... és Nektek is.
Lányom 3,5 éves, fiam 1 éves, még nem hagytam egyik nagyinál se őket.
Igaz a lányomat már simán lehetne, az apai nagyanyját imádja, de mivel ők minden nap dolgoznak, olyan még nem volt, hogy ott tudtam volna hagyni akár csak egy fél napra.
A fiamat ha tudnám se hagyhatnám ott mert nagyon anyás.
Néha már bizony nekem is hiányzik, hogy kettesben legyünk kicsit. Nem tudom mikor lesz erre lehetőségünk, talán jövöre...
Amúgy meg ez teljesen gyerekfüggő, Te látod rajta mennyire alkalmazkodó, el lenne-e nélküled.
Mi már 6 hetesen hagytuk anyunál, hagytam neki tejcsit.
3 hónaposan aludt először ott.
Van neki egy ugyan olyan szobája mint itthon.
1 éves koráig csak egy egy éjszakra, 1 éves volt mikor elmentünk nyaralni és 5 naapot volt ott.
További ajánlott fórumok:
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Ti mennyit beszélgettek a férjetekkel, párotokkal otthon?
- Normális, ha egy nagyszülő... konkrétan nagypapa...
- Nyaralás nagyszülőkkel
- Mit szolnál ahoz, ha 3 éves szoba tiszta gyerekedre a nagyszülő csak azért ad éjelre pelenkát mert félti az ágyát?
- Természetes dolog, ha a gyerek rajong a nagyszülőkért és a szülőket elutasítja, ha velük van?