Az emberi psziché és a kukorica (beszélgetés)
A való világban is szomorú, ha valaki agresszíven, durván vagy becsmérlően kommunikál.
Véleménye mindenkinek lehet. Lehet egyetérteni vagy ellenezni a dolgokat. De a stílusnak nagyon nem kellene mindegynek lennie.
Mi most nem értünk egyet, és erről el tudunk beszélgetni anélkül, hogy egymást minősítenénk, vagy a beszélgetés végén annak kimenetelétől függetlenül bármelyikünknek is rosszul kellene éreznie magát. De ha durván idevetném a véleménynek csúfolt értékítéletemet az álláspontodról, amit mellesleg egybemosnék a személyed általam vélt milyenségével, ahogy oly gyakran találkozni ezzel az interneten, annak mi haszna lenne azon kívül, hogy örülhetnék neki, hogy szerintem a földbe döngöltelek, és jól megmutattam, hol a helyed?
Elképzelhetőnek tartok többféle lehetőséget is.
Pl.:
1. Mást tart "normálisnak" a véleményező, vagyis úgy értékeli, hogy vallomásáért a vallomástevő kukoricár érdemel;
2. Minden vallomásra - "elvből" - kukoricát nyom. "Csak." Vagy azért, mert eleve viccesnek, kukoricát érdemlőnek tartja azt, hogy valaki ismeretleneket traktál a vallomásával;
3. Élvezettel bosszantja a vallomástevőt.
"engem borzasztóan érdekel, hogy vajon milyen lelkű emberek lehetnek, akik normális vallomásokra kukoricát adnak."
Mindenkinek más a normális, és nem biztos, hogy a másik megy szembe a forgalommal.
Van amikor több hsz. után derül ki, mit is akart bevallani a FI.
Ha közzétesszük gondolatainkat, benne lesz a pakliban félre is érthetik, vagy nem értenek vele egyettm és már írtam, rosszul nyomja a jelet.
Sajnálom!
Együttérzek veled!
De mint látjuk, itt a hoxán, fogalma sincs embereknek, hogy ki, mit, miért ír ki.
Szerintem, esetedben sem tudták, hogy azért hiányzik, amiért.
Lehet, hogy előbb eszükbe jut sokaknak az olyan anya, aki nem szereti a gyerekét, mert ugye fórumok ilyenekről nyílnak és nem a jó anyákról/testvérről/családról/ismerősről.
Itt a hoxán, ha valaki leírja, hogy elégedett az életével, az hihetetlen, nagyképű, dicsekvő, stb.
Bezzeg, ha utálja mindenki, utál mindenkit, akkor az hihető és jönnek a jó tanácsok, hogy ne foglalkozz vele, szakíts meg minden kapcsolatot vele, stb.
Tudom, érdekesebbnek tűnhet egy ilyen élet, van min csámcsogni, nem úgy mint egy normálisan működő családon. Azok unalmasak, nem léteznek, stb.
Szomorú, de a mai világban nem vagy "divatos". Neked, tényleg hiányzik az anyukád, ez scifi.
Igazad lehet erre nem is gondoltam! Köszönöm!
Ettől függetlenül nagyon mocskos dolognak tartom!
Valami hasonlóra gondoltam.
Ha valakit zavar a reakció, akkor ne csinálja.
És igen, mit számít, hogy mások mit gondolnak? Nem fog változni adott ember érzése, élete, hogy valaki kukoricát nyomkod.
Én, semmit nem nyomok. Nem olvasom a vallomásokat, csak akkor, ha már hozzászólt valaki.
Az adható 2 reakció, sokszor nem megfelelő, de az is lehet, hogy azért, mert sok esetben nem vallomást írnak ki. De engem még ez sem tud igazán érdekelni.
Valaki írta, hogy anyukája hiányára valaki kukoricát nyomot. Nem vallomást kellett volna erről sem írni, hanem pl. a Mire gondolsz fórumba egy gondolatot.
Én ezt az egész vallomás cuccot nem értem...
Ha nem szeretnél nicknévvel válaszolni, akkor anonimitásban maradva gyarapíthatod a vallomások számát, csak a kulcsszavakhoz írd be a kukorica szót.) 😎
Ezt nem értem...nyissunk új vallomást?
Szerintem vannak, akik el sem olvassák, hogy mire nyomnak. Van, aki direkt mindenre kukoricát nyom, mintha olvastam volna már vallomásként ilyet.
Én is tudok pozitív jellegű dologra kukoricát adni, ha mondjuk van egy olyan kérkedés, dicsekvés hangulata, ami már nem tetszik.
Más gyászára sosem adnék kukoricát. Van ugyanis lelkem...
Semmi jelentősége szerintem.
Több összetevős is lehet ez.
Rossz a hangulata, vagy éppen feldobott.
És benne van a tévedés lehetősége is, a szavazatoknál van mód javítani, itt nincs. Ha nem is arra szerettél volna nyomni, az akkor is végérvényes.
Nem tudom, mert én nem szoktam kötözködni.
Van olyan téma h nem szólok hozzá, befogom a lepénylesőmet és kilépek.
Nem tudom ki, hogy van vele, de engem borzasztóan érdekel, hogy vajon milyen lelkű emberek lehetnek, akik normális vallomásokra kukoricát adnak. Gondoljatok bele!
(Ha nem szeretnél nicknévvel válaszolni, akkor anonimitásban maradva gyarapíthatod a vallomások számát, csak a kulcsszavakhoz írd be a kukorica szót.) 😎
További ajánlott fórumok:
- Te mennyit fizetnél a szabadban, kukoricán és búzán etetett tyúk tojásért?
- Hány percig kell főzni a kukoricát, hogy ne legyen kemény?
- A főtt kukorica zöldségnek vagy szénhidrátnak minősül?
- Szerintetek a pattogatott kukorica hízlal?
- Hol lehet nagy mennyiségben kukorica csutkát vásárolni? (fűtéshez)
- Idő hiányában nem törtem le a kukoricát.