Te mennyit fizetnél a szabadban, kukoricán és búzán etetett tyúk tojásért? (beszélgetés)
Egészséges táplálkozás nálunk a lányomnál: hamburger, pizza, gyros, chips....
Véletlenül se: töltött káposzta, fasírt, főzelék, és hasonszőrű társaik. :DD
Meg ennyire válogatósak se voltunk. A lányom áll felettem amikor főzök: hihetetlen amit művel!
A karajról azt a vékony zsírréteget is le kell szedni... Azt szeretem ha nincs a közelemben főzéskor! :DDD
Van az is a hűtőmben! :))))) A hugom apósa falun lakik, a tesómék karácsonyra vágtak náluk kucukát.... Mennyei!
Ráadásul mindenből a javát kaptuk :DDD
Etikat! Én még ilyen zsírszalonnát nem vettem egy boltban sem! Olyan tepertőt sütöttem belőle, hogy mind egyforma nagyságú lett :DDD
Ja, és rendszerint este 9 után találja ki, hogy bundi-mundit akar enni! :):)
Aztán nem győzök szellőztetni... hihihi
Megnyugodtam! :DD
Egy a lényeg, hogy ne legyen záp!
Vettem én már 35 Ft-ért is olyan kicsiket, hogy duplán kellett felhasználni őket... :DD
A nagyobb lányom bele van bolondulva a bundáskenyérbe... nem győzök tojást venni. :DD
Ne aggódj, mind 3-sal kezdődik.
Ami nekem a hűtőben van az is ilyen,H betű van rajta, de nem biztos, hogy jobb, mint ami neked van a hűtődbe.
Halihó!!!!!
Megnéztem a hűtőben a tojásokat!!! Inkább ne tettem volna... :DDDDD
Basszus, 3-al kezdődik, és nem magyar :(((
(SK - gondolom szlovák)
Ennyit a "tanyáról" származó tojásokról.
Vigasztal, hogy legalább hatalmasok!!!! :DDDD
ovo-lakto vega: Rabot együnk vagy szabadot?
Dátum: 2008. december 20. szombat, 08:00 Küldte: tami
Egy kis pontosítás:
A tojásokat az Európai Uniós törvényeknek megfelelően ma már a tyúktartás módját és helyét jelölő számozással kell ellátni. A számsor első számjegye tanúskodik az állattartás mikéntjéről: amennyiben ez a szám a 3-as, bizony a lehető legrosszabb termékre esett a választásunk.
3-assal ugyanis a ketreces tyúktartásból származó tojásokat jelölik. Ennek a tartási módnak a legfontosabb jellemzői, hogy a tyúkokat akkora ketrecbe zsúfolják, hogy egy állat számára egy A4-es lapnál kisebb terület jut, soha nem látnak természetes fényt, csőrüket levágják. Keltetéskor csak a nőstényeket tartják meg, a kakasokat elgázosítják és kutyatápként végzik.
A 2-essel jelzett, mélyalmos tartási mód sokkal kevésbé kegyetlen, de még mindig nem az igazi állatvédelmi szempontból. Itt a tyúkok mozoghatnak, kapirgálhatnak ugyan, de még mindig elzártan élnek kevésbé zsúfoltan, mint fenti társaik.
Az 1-es kód a szabadtartású tyúkok tojásain látható; ezek az állatok a friss levegőn, természetes fényben élhetik le életüket. Magyarországon ilyet boltban nem lehet kapni, viszont a háztájiban, ismerősnél nevelt kotlósok bizonyára jó sorsnak örvendenek.
A 0-s jelölés a biotojást illeti, amely amellett, hogy szabadon tartott tyúkoktól származik, a biotakarmánynak köszönhetően semmiféle mérgező anyagot sem tartalmaz.
Szia!
Köszi az infót, legközelebb megnézem.
Kiváncsi vagyok mi igaz a "tanyasi"-ból!
Szia!
Nem vetted el a kedvem :DD
Azért írtam idézőjelbe a tanyasit, mert így van kiírva :DDD Én meg "hagyom magam becsapni". Legalább az illúzió meg van, hogy házi tojást vettem. :DDD