Mennyi idő alatt adhatok le 20 kg-ot, ha naponta futok kb fél órát és utánna alhasi falhasi csípő gyakorlatokat is végzek? (tudásbázis)
Ne az legyen a cél, h minél hamarabb 20 kg-mal kevesebbet mutasson a mérleg. A szervezetnek van egy egészséges tempója, ami biztosítja, h a leadott kg-ok tényleg leolvadt zsírból jönnek, és h nem is terheled meg vele a szervezeted. A hirtelen megereszkedett bőrt meg sem említem.
Amit eddig csináltál, azzal jött fel az a 20 kg, tehát ha valóban tartós megoldást akarsz, akkor nem fogyókúrákban kell gondolkozni, hanem életmódváltásban. Ebbe beletartozik a megfelelő étkezés, nem pedig a kiéheztetés. A testednek tápanyagra van szüksége, különben vagy az lesz, h a szervezeted elkezd raktározni (nem fogysz, és ha többet eszel, rögtön hízol), és/vagy lelassul az anyagcseréd, és/vagy lemeríted a szervezeted a kevés tápanyagbevitellel (leves, tészta és társai :S), és/vagy nemcsak zsírból fogsz fogyni.
Nem az a cél, h holnaptól alig egyél, és minden nap km-eket fuss így rögtön, hanem az, hogy átállj egy egészségesebb, hosszan tartható életmódra.
Ha akarsz, akkor tudsz válogatni. Meg kell beszélni a drága mamival, hogy mostantól fogva hogy legyen. De ehhez neked is kell akarnod, nem mindjárt kifogással kezdeni! :-)
Azért mondom, mert volt idő, amikor még főztek rám, (én meg persze tanultam), akkor is tudtam diétázni, meg amikor már én főztem másra szinte naponta, és mellette dolgoztam és tanultam is, akkor is tudtam diétázni.
Ha az akarat megvan, akkor szinte mindent lehet. Lefogyni is. :-)
Azért abba belekötnék, hogy az 5-6 étkezés a jó..:) mindenkinek más jön be, ráadásul erről elég eltérő véleményeket lehet hallani, egy fogyókúraszakértő azt mondja, hogy pont 3x kell enni egy nap. A fene se tudja, nekem is a napi 3x-i étkezés jött be, de van, aki 4-5 étkezéssel fogyott le. A lényeg szerintem, hogy 3x azért tényleg egyél, és ne szemetet.
A 6 előtti vacsihoz pedig annyit tudok hozzáfűzni, hogy tényleg állítólag az a lényeg, hogy lefekvés előtt 1-2 órával már nem szabad enni, mégis rögtön meglátom másnap a mérlegen, ha 6-7 után eszem, pedig 1-2-kor fekszem:D
A kajaval van gond, ahogy alattam Lilla is irta. Hiaba mozogsz, ha nem eszel rendesen.
De persze nem tesztakat, meg edesseget kell enni napi 5x, hanem tiszta taplalekot (zoldseg, sovany hus, gyumolcs, zab, stb)
Ilyen gáz étkezéssel nemigen. Vagy ha igen, leépül szépen az izomzatod is, és kevesebb leszel kg-ra, de jó puha, és zsíros maradsz.
Napi 4-5-6 étkezés a normális. 1,5 g szénhidrát/kg, 2,5 fehérje/kg. A 6 után nem evés akkor jó, ha 7-kor már alszol. Nyugodtan ehetsz lefekvés előtt pl. sovány túrót. Amúgy szálkásító étrend, aerob (intervallum mégjobb) és súlyzós edzés.
étkezéstől függ
kb.4-5 hónap
További ajánlott fórumok:
- Hitek, Istenek, Angyalok, Ördögök - gyakorlat, elmélet
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Tudom, hogy adhat téves eredményt a terhességi teszt, de ez gyakorlatban is igaz? Tapasztalatokat kérek! Köszi
- Az anyatej és az elválasztás gyakorlata
- Legjobb lábvékonyító/formázó gyakorlatok?
- Mi a különbség a zsírégető és az erősítő gyakorlatok minősége és mennyisége között?