Mennyi ideig küldhet egy munkáltató fizetés nélküli szabadságra? (tudásbázis)
A fiamék megkapták az igazolást előre, arra az esetre, ha életbe lépne a kijárási tilalom. Magukkal kell hordaniuk.
Annyiból megnyugtat, hogy a cég nem tervez leállást, legalábbis egyelőre. De azt is jó lenne tudni, hogy majd maszkokat is fognak osztogatni.
Végtére is német cég, ott talán még van.
Egyébként láttam maszk-ajánlatot, internetes ruházati áruháztól.
Engem nem felemlitett meg senki. Nem magyarozkodott senki senki semmit. Voltam a tuloldalon is.
Felhivott a fonokom, hogy ez van. En meg letorkoltam, hogy remeljuk e legjobbakat. es ennyi.
Van olyan bíróság ahol iratkarantén van.
Mindenkit kérnek az e-ügyintézésre, de ha mégis papíron akarsz perlekedni vedd tudomásul hogy beérkezés +14. nap után nyúlnak hozzá, fizikálisan. Érdemben meg 🤷♀️
Akkor most a dolgozo kiperei a maradek szabadsaganak a kifizeteset, es hurra!
Persze majd meglatjuk mikor lesz targyalas a mindenseg napolasa miatt a virus miatt.
Es olyan sincs, hogy egyik naprol 35-rol 25 orara at akar tenni a ceg.
En koltoien visszakerdeztem, es belementem, mert inkabb kevesebb fizetes, mint a semmi.
Most lehet fizetes nelkulire menni, vagy a semmibe, mert nem lesz hova visszamenni. Ki lehet sajtolni mindenkinek a neki utolso jaro cseppet, es kovetelozni, de akkor utana tutira nem lesz munkaja, mert nem lesz ceg.
Talan par szar honap, es az elet valahogy, de megy tovabb.
A franciak is elkezdtek mar a karantenra, de vissza is vettek, mert tul sokan raaltak volna, hogy a fizetesuk 80%-aert otthon maradnak.
Nem neztem utana, de itt is volt olyan terv, hogy fizetes 80%-a valamennyi ideig.
De minek a 80%-a. En nem tudom, hogy ki mennyit fizet, a ceg az allam, egy honap fizetest fogunk kapni.
Az atlag oraim helyett a bejelentett oraimra fizetnek, ami a megszokott 70 %-a. Es a bonuszunk, amit rendszeresen megkapunk, a ledolgozott oraink 10%-a kb. Ami most nem lesz.
Es komolyan szerencsesnek erzem magam, mert az ismeretsegi korben is vannak emberek, akik bezartak, es fizetes nelkul maradatak egyik naprol a masikra.
En kuldom minden szar helyre az oneletrajzom, ahol most ember hiany lett hirtelen.
A járulék fizetési kedvezmény nem vonatkozik mindenkire. Meg kell nézni, hogy kiket érint.
Ahogy olvastam, tegnap ezeket, ma másokat is.
Semmi nem biztos.
Nem jól értelmezte.
A munkavállalók munkabérét terhelő járulékok közül kizárólag a természetbeni egészségbiztosítási járulékfizetési kötelezettség áll fenn, azzal,hogy annak havi mértéke nem haladhatja meg az egészségügyi szolgáltatási járulék havi összegét, a 7710 forintot.
A fiamék cége nagyobb, de én is félek, hogy ha nem is el-, de fizetés nélküli szabira küldik őket.
A csökkentett munkaidő talán jobb lenne, pláne ezzel a mentesítéssel.
Sikan mégis attól félnek, hogy a szünet után a törlesztőrészletek is nőnek.
A könyveló talán hivatalból óvatos. A mentesülés szerintem mindenképp felmentést jelent az adott időre.
További ajánlott fórumok:
- A GYED alatt összegyűlt szabadságok hány százalékával rendelkezik a munkáltató?
- A munkáltató elküldheti a dolgozót fizetés nélküli szabadságra?
- A születési anyakönyvi kivonatra mindenképpen rá kell vezetnie a munkáltatónak az apa szabadság kiadását?
- Foglalkoztathat munkavállalót úgy a munkáltató, hogy 1 évre csak 8 nap szabadságot ad?
- A munkáltató kiadhatja a jövő évi szabadságot is?
- Ki nem vett szabadság után a pénzt a munkáltató vagy a tb utalja?