Mennyi feltét kell egy "szabványos" pizzára? (tudásbázis)
13. d41005143d
2011. nov. 25. 11:05
az izles kerdese.en pl szeretem ha nagyon tele van mindennel,ugyanakkor van aki a vekony tesztaju pizzara,mig vkik a vastagra eskusznek es keves toltelekkel..........olasz a parom mi nagyon gazdagon megszorva esszuk.
12. e32d76b828
2011. nov. 10. 15:30
amennyit elbír...
11. erácska 017 (válaszként erre: 1. - Sylar01)
2011. nov. 10. 14:24
Én pizzériában dolgozom.Teljesen mindegy hogy milyen a tésztája -vastag vagy vékony- 6-7 feltétnél nem kell rá több,mert ha többet raksz akkor nem sül át jól.A 32-es pizzatésztának max 30 dkg-nak kell lennie.
10. 4ff5752537 (válaszként erre: 1. - Sylar01)
2011. febr. 22. 08:48
Nincs rá MÉ irányelv.
9. 2cb2af252b
2011. febr. 22. 08:19
Csináld úgy, ahogyan Te szereted. Úgyis először a barátaid, ismerőseid járnak oda, ők bátran elmondják a véleményüket, ez alapján lehet alakítani. Nincs szabvány, a vendégek elégedettsége a "normatíva".
8. f303be5590
2011. febr. 22. 08:14
miért nem sütsz olyan pizzát annyi feltéttel, amennyivel te gondolod :)
a te szabványodat...
7. 2e0264df59
2011. febr. 21. 21:46
Milyen jellegű pizzériára gondoltál?
Melyik országrészen?
6. 2e0264df59 (válaszként erre: 3. - Sylar01)
2011. febr. 21. 21:41
vannak kalkulációs könyvek, de azokat annyiban kell csak figyelembe venni, hogy egy normál felnőtt adagnál nem lehet kevesebb amit annak adsz el. Onnantól minden teljesen rád van bízva, mi az amit nyujtani szeretnél a vendégeidnek. Persze a túl sok feltét sem jó mert eláztathatja a tésztát. De ez összetett téma :-)
5. varga.nora
2011. febr. 21. 21:40
A múlt héten ettem olyan pizzériában pizzát, ahol a kolbász (pl. sonka, szalámi) alá tették a sajtot, na az annyira nem jött be :-( Nem volt fini pirított sajntos a teteje.
4. varga.nora (válaszként erre: 1. - Sylar01)
2011. febr. 21. 21:38
Hát nem tudom. Én ahány pizzériában voltam, annyi féle pizzát ettem.
Pl. Szombathelyen van olyan pizzéria ahol van vékonytésztás és vastagtésztás pizza is, van ahol baromira megkapolják, valahol mutatóban van rajta a cucc.
3. Sylar01 (válaszként erre: 2. - 2e0264df59)
2011. febr. 21. 21:38
Igen. Igen.
2. 2e0264df59
2011. febr. 21. 21:37
szia!
megkérdezhetem, hogy van-e hozzá végzettséged?
1. Sylar01
2011. febr. 21. 21:34
Szeretnék valamikor a közeljövőben pizzériát nyitni, de van egy kérdés, amin elgondolkodtam.
A kérdés az, hogy mennyi feltét kell a pizzára, illetve, hogy ezt honnan lehetne megtudni? Gondolom meg van szabva az is, mint, hogy a tésztának mekkora súlyúnak kell lenni...
További ajánlott fórumok:
- Mi az, amit még ma feltétlenül el kell intézned?
- Amit a koplalásról feltétlenül tudnod kell
- Mik a feltételei egy kisbaba örökbefogadásának? Hova kell fordulni?
- Ne ítéljetek el, de feltétlen kell szeretni a férjem előző házasságából született gyermekeit?
- Milyen feltétet lehet tenni a pizzára 90 naposban?
- Pizzára tojást ütnék! Mikor tegyem rá? A többi feltéttel együtt vagy késöbb?