Milyen feltétet lehet tenni a pizzára 90 naposban? (tudásbázis)
Tudom h nem azt jelenti a szó. Azért írtam a sanyargatásról, mert egy korábbi hozzászólásodban írtad, h ez a diéta nem sanyargatás, ehet az ember bármit, csak nem mindegy, h mikor. Erre írtam, h számomra mégis van benne vmi sanyargatás, azok, melyeket az előző hozzászólásomban leírtam.
Szívesen megállapodok, én eddig sem írtam, h vitatkozni szeretnék, pusztán leírtam h mi a véleményem és h mindenkinek sok sikert kívánok. És diéta helyett a tisztább fogalmat használtam, 90 napos étrend változtatást.
Szóval, téma lezárva.
Oké!De nem azt jelenti a szó,hogy önsanyargatás.
Amit Te bemásoltál ide ,abban is említést kap a tudatos étrend.:)))
Állapodjunk meg abban,hogy mindkettőnknek igaza van:))
Nekem sanyargatás lenne, ha víznapot kéne tartanom v a teámat tej és cukor nélkül kéne innom. Tehát az én szempontomból ez a diéta is sanyargatás.
Ha reggelire pl gyümölcsöket ennék, akkor egész nap éhes lennék. Az én elvem h jól be kell reggelizni szénhidrátokból.
Viszont újra megemlítem, h ez nem azt jelenti, h nem fogadnám el a 90 napos étrend változtatás eredményességét. Persze lehet jó, hatásos, ugyanúgy mint bármely sanyargatós diéta.
Pozitívum benne h sok embert összehoz, fórumok formájában is segítik egymást ezek az emberek, így még aki fel is adná, hátha tovább bírja folytatni. Mindenkinek sok sikert az eredményes fogyáshoz!
"A diétát a modern szóhasználatban átvitt értelemben a fogyókúrára is alkalmazzák, pedig elképzelhető olyan diéta is, amely a testsúly növelését szolgálja. A diatetikával már Hippokratész is foglalkozott az ókorban.
A diéta lényegét abban látta, hogy meg kell ismerni minden egyes étel és minden egyes ital és szer hatását a szervezetre.
A középkorban az arab orvosok részletesen foglalkoztak a dietetikával. Összefoglalták, és részletes útmutatást adtak az egészséges táplálkozásró, az ételek elkészítéséről.
A keresztény Európában a diatetika a XVIII. századtól kapott hangsúlyt ismét. Hazánkban a diétás kezelés bevezetése Soós Aladár professzor érdeme, aki bevezette a személyre szabott betegellátást és megalapozta a diétás szakemberek képzését.
A diéta két fő részre oszlik. Az első az egészségesek számára való megelőző tanácsadás, ismeretterjesztés. Ennek célja a betegségek kialakulásának megelőzése, a kockázati tényezők kiküszöbölése, az egészséges táplálkozás elméletének és gyakorlati megvalósításának ismertetése, az egészség megóvása, a tudatos fogyasztói szemlélet kialakítása.
A diéta másik fő területe a már meglévő betegség hatásának csökkentése, megszüntetése a megfelelő táplálkozással, a megfelelő étkezési szokások beépítése a beteg életrendjébe. A diétának nagy jelentősége van diabetes (cukorbetegség), vesebetegségek, magas vérnyomás, vizesedés, stb. karbantartásánál.
A diéta fontos része a megfelelő étrend kialakítása. Főként a fogyókúrás diétához találunk számtalan receptet az interneten. A recepteknél azonban sokkal lényegesebb, hogy megértsük étrendünk hatását szervezetünkre, és hogy tudatosan tudjuk hétköznapi táplálkozásunkat alakítani."
tehetsz rá paradicsomszószt, gombát, savanyú uborkát, paprikát, paradicsomot, hagymát!
Szerintem nagyon fini, csak a sajt hiányzik róla!
Nem írtam kritikát arról, amit csináltok. Ez egy 90 napos étrend változtatás. Pusztán azt kritizálom benne, h ez nem diéta, ugyanis
"a diéta szó gyógyélelmezést jelent, vagyis a szervezet megváltozott állapotához (pl. betegséghez) igazodó táplálást, táplálkozást. Minden fogyókúra diéta."
Ha valaki diétázik v fogyókúrázik, azok sose mondják, h lehetne pl pizzát enni délután.
Egyébként ha gyökeresen megváltoztatod a táplálkozási szokásod, akkor akkor is fogyhatsz, ha délután juttatod a szervezetedbe a pizzát, de ez csak ideig-óráig lesz így, mihelyt hozzászokik a szervezet, máris hízlalni fog a délutáni pizza. Tehát v mindig változtatod az étrended, h ne szokjon hozzá a szervezeted, v az egyszerűbb módszert alkalmazod és csak reggel/délelőtt eszel szénhidrátot.
Tehát egyetlen szóval sem szeretném kritizálni a 90 napos étrend váltást.
És egy jó tanács, a mozgást és a friss levegőt sose hagyjuk ki:) és ne legyen unatkozásra időnk, mert akkor megkívánjuk a nasikat...
Sok sikert nektek! Mindent bele!
ha elolvasod a 90 napos diéta leírását, lkáthatod hogy itt épp reggelire nem lehet ilyesmit enni. Amúgy ch-ra is szüksége van a szervezetnek, ahogy mindenre, úgyhogy szerintem nem kell kihagyni...
Ezzel a diétával egyáltalán nem sanyargatja magát az ember, mert mindent lehet enni, csak nem mindegy mikor/mivel. Az természetes hogy mozogni is kell.
szerintem eleve a pizzatésztát kéne kihagyni, mert nagyon hízlaló, kivétel ha reggelire eszi az ember :) Reggelire épp ilyesmire van szükség.
Önmagában a diéta semmire sem jó, csak sanyargatja magát vele az ember, mozogni is kell.
További ajánlott fórumok:
- 90 naposban kezdő vagyok és egyedül vagyok. Jön velem valaki?
- Milyen főzelékhez milyen feltétet?
- Gold Lilly spirált szeretnék feltetetni, de nagyon félek. Várom a tapasztalatokat.
- Milyen húsmentes feltétet csináljak zöldbab főzelékre?
- Kerámia héj feltetetése előtt szükség van fogszabályzásra?
- Diffúzor feltétet hol vehetnék Braun Creation 1800as hajszárítóhoz?