Mennyi egy nem felső kategóriás laptop átlagos élettartama? (tudásbázis kérdés)
Tudom milyen érzés megválni egy ilyentől, én is nehezen törődtem bele, hogy a 15 éves laptopomtól meg kell válni:(
De az újat is szeretem:DDDD
Ha mindent figyelembe veszünk, akkor kb.5 évre lehet számítani, ha nem lehet bővíteni, stb., talán az alkatrészek bírják ennyit.
Ha elég nagy a memória, winchester, PCU, akkor a szoftver frissítéseket is elviseli néhány évig...
Olvastam.:)
Csak most egy szuszra és a neked szóló válaszba sikerült összeírnom ennyi okosságot.:)
:D
Én a saját tapasztalataim alapján mondom, minden elkötelezettség nélkül bármelyik márka iránt.
Volt már vagy 7-8 laptopom, mind saját vásárlás.
Az igaz, hogy eladni nem akkor kell, mikor már végképp kipurcant, mert az már csak alkatrésznek lesz jó, anyagáron.
Viszont vételnél az elsődleges szempont, hogy "mire fogom használni".
Processzor, memória, videókártya, csatlakozási lehetőségek, tárhely, op.rendszer
Ha mai játékokat is szeretnénk futtatni rajta, akkor el lehet felejteni a <150 ezres gépeket.
Persze, lesz ami elfutkos majd, de a játékipar egyre erősebb gépeket igényel majd.
A digitális eszközök, amit használni szeretnénk a géppel is fejlődnek. Egyik évről a másikra.
Vagyis, ne akarjunk olyan gépet, ami 10 évig ki fog szolgálni bennünket.:)
Hát nem. 🙂
Igazából részletkérdés, nyilván megoldható, csak én lusta dög vagyok. 😎
Dehogy márkahűség:)
Olyan ajánlotta, akire az életem is rá merem bízni:)
Ezen azért vitatkoznék.:) Nekem ez inkább márkahűségnek tűnik.
Vannak nagyon jó más gépek is.
A Dell inkább az üzleti gépekre van kihegyezve, azok a gépei az erősek. Az inspiron sorozata épp olyan, mint bármelyik más gyártónak.
(tudom mit beszélek, itt van az asztalon egy latitude)
Amit linkeltél, ott mindnek Linux az operációs rendszere. Nem hiányzik a Windows, vagy neked Windows-os van?
Én őszintén szólva azon nőttem fel, el sem tudom képzelni, milyen egy gép nélküle.
Azért a Dell sem rossz.
Azt tényleg két l-el írják.
Ne haragudj, de nem online üzletről beszéltem, hanem "Laptop-PC" bolt kirakatában láttam, ahol 25000 volt a legdrágább.
(Nyíregyháza, Vay Ádám krt.)
Hogy nem a mai kornak megfelelőek, azt nem vitatom! De ahogy elnézem a mai felgyorsult világot, már-már egy 2017-es laptop is néha kevés a 2019-es/20-as kiadású játékokhoz, programokhoz.
Szóval minden csak nézőpont és használat kérdése.
További ajánlott fórumok:
- Ez még belefér a "kamasz csíny" kategóriába?
- Maxi cosi priori fix, vagy besafe izi comfort isofixes gyerekülést vegyek, 9-18 kg ig kategóriában?
- 2 éves / 14, 5 kg-s gyereknek ajánljatok légyszíves autósülést! 9-25 és 9-36 kategóriák közt gondolkodom...
- 321/2008. (XII. 29.) Korm. rendelet, közalkalmazott vagyok D1 kategória, köteles megadni a munkáltatóm a 87.000Ft-ot?
- Hogyan változtak a kategóriák leszázalékolásnál?
- Egy átlagos laptop akkumulátor meddig bírja?