Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni? (tudásbázis)
Mármint a felszívódás szempontjából, hiszek a probiotikumokban inkább mint a retard kapszulákban.
Természetesen nem összehasonlítható a probiotikum és a C-vitamin.
A C vitamin is fontos és a probiotikumok is.
Nem összehasonlíthatók.
Mindkettőre szükség van.
Igazából az Inulin az prebiotikum, ami a probiotikumok tápláléka, az elszaporodásukban segít.
Viszont mivel a probiotikumok minden tápanyag felszívódásában segítenek, mert a bélflóránkat egyensúlyba hozzák, az nem kizárólag a C-vitaminra értettem, hanem azzal együtt a többire is.
Valóban léteznek retard és liposzómás C-vitaminok is, de én személy szerint nem hiszek abban, hogy jobbak lennének mint a sima.
Nem hallottam még olyat, hogy aC vitamin felszívódását segítené az inulin, de valóban hasznos.
C vitaminból pedig van retard, sőt liposzómás is már.
Valóban?
Kifejtenéd bővebben?
Ugyan akkora mennyiségű darált paprika és ugyan akkora mennyiségű citrom közül a paprikában 10-szer annyi c-vitamin van.
Én az ételeinkbe sokat használom, még a reggeli vajas kenyérre, tejfölös kenyérre is szórók fűszerpaprikát. De csak megbízható magyart, amiről tudom, ki állítja elő, és hogyan.
"Az osztályfőnököm férje azt monta hogy napi 8000mg-mal bármilyen betegség legyőzhető"
És nem kapta még meg az orvosi Nobel- díjat?
Hát hasogathatjuk a szőrszálat továbbra is...
A valószínűt kijavítanám "biztosan tudom"-ra. A gondolommal nem tudok mit tenni, az marad úgy.
Mindenki a saját maga által megszerzett tapasztalatok és ismeretek birtokában döntheti el, hogy s mint él. Saját mikrokozmoszomban szerzett tapasztalataim alapján, továbbra is a "nagy" dózis vitamin beszedése mellett maradok.
Ez nem bizonyíték, csak feltételezés (ahogyan te is írtad: "valószínű", ill. "gondolom"), engem a cikkek érdekelnének, amikre hivatkoznak, azok közül is az említett.
A C-vitamin-anyagcsere és a C-vitamin-szükséglet pedig nem feltétlenül azonos terület.
Szia!
A pubmed a legmegfelelőbb hely. Amik itt fel vannak sorolva, azok az általa írott könyvek, engem ez most nem érdekel, hanem az az állítólagos publikáció, amit a cikk említ, és aminek egyelőre nyoma sincs.
Fő kutatási területe: Az aszkorbinsav anyagcsere és szabályozása a májban. Ez eléggé meggyőzőnek tűnik számomra. Valószínű otthon volt C vitamin témában.
Sajnos fiatalon autóbalesetben elhalálozott.
És gondolom, ha ő hivatkozik a cikkében Colgan tanulmányára, akkor valószínűleg olvasta is.
Dr. Michael Colgan, The Vitamin Pushers, Townsend Letter for Doctors, October, 1992, p. 126.
Ha van valakinek hozzáférése és érkezése, ebben az orvosi hírlevélben olvashat Colgant-tól.
Csak megfelelő helyen kell keresni:
"Michael Colgan, PhD, CCN, is a biochemist and physiologist nutritionist."
Bibliography
Bibliográfiája:
Your Personal Vitamin profile (1982)
Prevent Cancer Now: Your Guide to Self Protection (1992)
Optimum Sports Nutrition: Your Competitive Edge (1993)
The New Nutrition: Medicine for the Millennium (1996)
Hormonal Health: Nutritional and Hormonal Strategies for Emotional Well-Being & Intellectual Longevity (1996)
The Flavonoid Revolution: Grape Seed Extract and Other Flavonoids Against Disease (1997)
Win the War Against Arthritis (1999)
Essential Fats (1999)
Antioxidants, the Real Story (1999)
Nutrition Guide: Minerals, Vitamins & Antioxidants for Athletes (2002)
Prevent Cancer Now:Arm Yourself with Weapons Against Cancer (2006)
"Gyógyszer mellékhatásban nagyon sokan halnak meg"
Hát nem olyan nagyon sokan. Kérdés mennyi a sok. Régen százezrek haltak meg olyan betegségekben ami ma egy hét szedés után 98% gyógyulást eredményez.
Akit a tények és a bizonyítás nem érdekelnek, az ne várja, hogy komolyan veszik!
Éppen ez az, hogy azt sem tudod, írt-e valaki (utalok itt a valószínűleg nem is létező Colgan-tanulmányra).
Te az érzéseidre támaszkodsz a racionalitás helyett, nagy hiba egy ilyen esetben.
További ajánlott fórumok:
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek?
- Marslakócskák nevű multivitamint adja valaki a gyerekének(kéket)?Tényleg jó?a doktornéni nekünk ezt ajánlotta immunerősítésre.Tapasztalatok?
- Terhesség alatt milyen vitamint ajánlott/engedett szedni az orvosotok?
- Infralámpával lehet D-vitamint a szervezetbe juttatni?