Melyik szőlő fajtából készül a legjobb bor? (tudásbázis kérdés)
Visszatérve az eredeti kérdésre: milyen talajtípus van a szőlő tervezett helyén? A telepíthetőség szempontjából talán ez a legfontosabb. Az ország melyik részében van?
Ezek alapján kezdj el tájékozódni, hogy azt a területet melyik szőlőfajta tűri a legjobban.
A borászat életforma, azt nem lehet -legalábbis magas színvonalon- úgy "csinálni, hogy na ebbe belekezdek... tanulni kell!
Legjobb bor? Relatív; ki mit szeret... igen ez így általános.
Borszőlők: nem mindegy, hogy melyik vidéken, milyen gondozás mellett terem. Ugyanaz a tőke nem ugyanazt a minőséget hozza egy hosszú hideg tél, egy fagyos tavasz, egy száraz napsütéses nyár vagy egy csapadékosabb nyár után.
Ugyanabból a hektár szőlőből egy borász elsőosztályú bort készít, míg egy másik "borász" silány lőrét produkál, mert a bor nem csak úgy lesz; azt készítik, ápolják és odafigyelnek rá.
És az sem mindegy, hogy milyen körülmények között kerül ki a nedű a hordóból és az adott palack bor "milyen életet él" a pincében vagy azon kívül. (Ittam én ugyanazon borász, ugyanolyan fajtájú, évjáratú borát az egyik palack isteni volt - közvetlenül a pincéből- a másik ihatatlan lőrévé vált a helytelen tárolás miatt.
A borászatot nem fórumokról vagy könyvekből tanulja az ember; kb ez olyan, mintha zongorahangolást igyekezne az ember elsajátítani könyvekből.
még mindig nem értetted meg, hogy nincs legjobb bor?
ez nem a négyezer méteres síkfutás, hogy akkor valaki odaáál egy stopperrel, és akkor megvan, ki kapja az érmet :))
ehh. "mikor fogod fel végre" - a stílus az ember
nem tetszik a vélemény? nem kell fórumozni
ez a zinternet. az emberek bizony oda írnak, ahova akarnak. és azt is megírják, ha nem tartanak egy zseninek. le kell nyelni. :)
Na, nekem mindegy, úgy lesz ebből legjobb bor, ahogy belőlem a római pápa.
:)
Te az életben is így oktatsz meg oltasz mindenkit?
Én 2 perc alatt hátrálnék ki bármilyen üzletelésből veled, pontosan a stílusod miatt
További ajánlott fórumok:
- Mi bánt ma a legjobban?
- Mi hiányzik legjobban most az életedből?
- Melyik szőlőzsír a legjobb? Igaz, hogy szárítanak valójában?
- Szerintetek melyik a legjobb betét? A lányom abba a korba lépett és felakarok készülni, ha váratlanul éri, legyen kéznél.
- Melyik angol nyelvkönyv a legjobb, ha középfokú szóbeli nyelvvizsgára készülök?
- Megittam az előbb egy pohár unicumot az eredeti fajtából és...