Melyik magyar nagyvárost tartod a legélhetőbbnek? (beszélgetés)
Én pl már rég nem Pécsett élek:)
De szívből tudom ajánlani:)
Csak Budapesten éltem eddig. Nincs összehasonlítási alapom. Nyaraltam, wellnesseztem, pihentem, hosszú hétvégéztem keresztül-kasul szerte az országban de annak a megítélése az idő rövidsége miatt nem mérvadó.
Többek között nagyon tetszett Sopron, Hévíz, Mátra és a Balaton felvidék.
A folyamatos autóipari nagyberuházások miatt nagyon sok a munkalehetőség Kecskeméten, igaz emiatt a lakás és albérlet árak is magasabbak, de annyira nem durván.
Könnyű itt munkát találni.
Pécs.
Pont elég nagy ahhoz, hogy ne lépjen mindenki a szádba és ne lessen a fazekadba, de pont elég kicsi ahhoz, hogy könnyen megközelíthető legyen minden.
Látványosságokat ugye nem kell részleteznem, és a kulturális életet sem.
Élnek még a népi hagyományok, amiket a betelepített németektől, sokacoktól átvettek hajdan az emberek.
Imádják a pesti ismerőseim a baranyai szlengemet.
Nálunk bájgli a bejgli ... :D
Budapest kivételével, azt most hagyjuk ki, "vidéki" nagyvárosokról és megyeszékhelyekről szól a kérdés?
Melyiket tartjátok élhetőnek gazdasági/kulturális/infrastrukturális szempontból? Hol lehet reális jövőképe egy átlagos magyar fiatalnak? Miért éppen azt a várost?
További ajánlott fórumok:
- Kis faluban miből élnek az emberek? Ahol nincs közelben nagyváros, munkalehetőség?
- A legszebb nagyvárosunk!
- Költözésnél milyen szempontokat vesztek figyelembe? Melyek a legélhetőbb városok?
- Melyik a legélhetőbb, legszebb, település, város, falu szerinted?
- Mennyire változhat meg valakinek az élete, ha valaki egy kis unalmas faluból nagyvárosba költözik?
- Mi a legjobb módja annak, hogy valaki új ismeretségeket kössön, ha felköltözik a nagyvárosba?