Melyik konyhai felszerelés az,amelyiket utálod mosogatni? (beszélgetős fórum)
A körömkefe jó ötlet.
A nagytepsit én is beáztatom, nem az a baj ha súrolni kell, hanem túl nagy és minden úszik ha öblítem.
Amúgy eszembe jutott az amit a legeslegjobban utálok mosogatni. A szagelszívó filtere.
Ezt bármelyik mikro tudja.
Én ecettel turbózom fel a sima vizet.
A fokhagymanyomót is körömkefével súrolom.
Azért van nekem is utálatos cucc amit nem szeretek mosogatni, pl bográcsot:D
Nem régen vett a lányom nekünk egy mikrót, mert a régi bedöglött, van rajta takarító funkció... 1 bögre sima vizet betenni, a programra állitani. és ha lejárt egy száraz ruhával kitörölni, kész élvezet csinálni :D
A nagy tepsibe vizet engedek este, és Jar mosogatót teszek bele, regel simán elmosom, nx kapirga..
A sajt reszelőt pedig egy erre a célra használt köröm kefével mosom le, és simán mindent visz, mint a makkhetes :D
Főzés közben, mosom, ahogy éppen következik, meg ahogyan érkezek.
De ami kajálás után marad, azt már mindet utálom, legyen az tányér, evőeszköz, akármi... annak már úgy nem igazán szeretek nekifogni. :))
Én is a Well Done-ra esküszöm. Lábasokra, serpenyőkre, tűzhelyre, akármi hasonlóra tökéletes zsíreltávolító.
Érzékeny bőrűeknek ajánlott a gumikesztyű, mert valóban intenzív.
Én tuti cuccokat használok pl...sütő,mikro,gáztűzhely stb....ráfújom,hagyom 5 percig,letörlöm szivaccsal.
Jó a sütőhöz is,nem leányálom,de tiszta lesz
jaja... én tök félek a zsíroldótól. egy barátnőm egyszer befújt vele a sütőbe, szerintem túl sokat, mert visszakanyarodott és az arcára ment. szerencsére reflexből becsukta a szemét, így nem vakult meg, de a haja egy viszonylag nagy foltban kihullott, elöl, majdnem középen, nem nagyon lehetett leplezni semmivel.
mondjuk ehhez extrém nyominak kell lenni, hogy ilyen történjen, de nagy tisztelettel kezelem a zíroldót.
én a mikrót utálom takarítani, annyira nem áll kézre, ott kell hasalni a pulton, a tetejét is vakarászni... pár éve úgy csinálom, hogy berakok egy pohár ecetes vizet, fölförralom, hagyom ott hümmedni, megint fölforralom, és ez az ecetgőz ahogy lecsapódik, tényleg felold mindent. de még úgy is utálom.
én már nem sikálok semmit, áztatok, eddig mindent föloldott/leoldott
További ajánlott fórumok:
- Irodagépek, felszerelések
- Szaktanári figyelmeztetés adható felszerelés hiánya miatt?
- Mosogatógépben lehet mosogatni szilikonos sütőformát, műanyag tálcát, mikrózható-fagyasztható műanyag ételdobozt? Vagy csak fém, fa, üveg?
- Mi a kedvenc ételed, és melyik az, amelyiket ki nem állhatod? :)
- Van arra jogszabály hogy milyen távolságra lehet légkondicionálót felszerelni a szomszédtól?
- A munkáltatónak van joga kamerákat felszerelni, hogy a dolgozókat megfigyelje? Nem pénzintézetről van szó.