Melyik görkorit válasszam? (beszélgetős fórum)
Első szárnypróbálgatásom:
Elsőre felvettem, felálltam, kb úgy maradtam. Nem mertem megmozdulni sem. Szerencsére volt segítségem, unokahúgom eleinte csak húzott, hogy szokjam. Aztán a lépegetés is ment már, akkor jobban, amikor felnéztem, nem lefelé a lábamra, igaz csak kapaszkodva.
2x estem el. mivel magasszárú ugye a kori, ezért nem leguggoltam, vagy seggre estem, hanem hátamra. Ezt még tanulnom kell, hogy egyből próbáljak leguggolni, ha úgy érzem esni fogok.
A második esés után megint nagyon labilisan ment, mint mikor először álltam lábra benne.
Viszont ahhoz képest, hogy életemben először volt a lábamon, annyira nem volt rossz szerintem :)
Köszönöm!! :)
Azért majd még írok beszámolót :)
Hosszas mérlegelések után (4 napig csak az internetet bújtam) és rengeteg videó, cikk elolvasása után ezt rendeltem meg:
Nagyon várom már! Vélemény? :)
Szerintem is inkább a próbálgatás lehet a megoldás.
Addig is megtanulhatsz görkorizni, ha átmenetileg veszel valahol egy olcsó használtat.
Félre ne érts, én sem látványra szeretnék venni :)
A kerék keménysége, mérete elvileg kezdőknek jó, annak már utána jártam. Magasszárút szeretnék, kérdés, hogy a sarok rész mennyivel segíti elő a tanulást.
Cipővel sajnos én is jártam már így :/ Lehet megvárom, amíg nyitnak a sportüzletek, aztán elmegyek próbálgatni és nem rendelek addig :)
Azért pl. ott van az a tanács, hogy kérj kölcsön görkorikat. Szóval ne látványra válassz, hanem próbálgatás alapján.
Tudom, hogy ez nehéz, mert mi van, ha nincsenek a közelben görkorisok? De tényleg fel kellene többféle fazont próbálgatni. Annak idején nem görkori volt ugyan, hanem futócipő, de kockáztattam a pénzt Az Év Cipője nevű műalkotásra, ami elméletileg tökéletes volt, tetszett is, de szerencsére boltba mentem be megvenni, mert kiderült: kényelmetlen. Két másikat tudtam venni az árából.
Ha az első görkorid, semmi tapasztalatod nincs, akkor talán tényleg érdemes lenne valahol többfélét felpróbálni még akkor is, ha ott nem veszel semmit.
Köszönöm a hozzászólásokat :)
És a sarok? Mennyire könnyít vagy nehezít? A fűzős magasszárúak 90%-ban sarkasak.
Szia!
Én olyat választanék, ami jól tartja a bokámat. A félcipősök tudomásom szerint nem kezdőknek valók, hanem gyakorlottaknak, illetve versenyezni. Ha nem tartja a bokát, a bokaízület sérülékenyebb, nagyobb a balesetveszély. A másik, hogy a fűzős előnyösebb a tépőzárasnál, jobban szabályozható. Egyébként nekem fűzős egysorosom van, nagy izomlázat csinál, amíg tanulófázisban vagy😊🤘
Sajnos nincs :/
Olvastam ezt a honlapot már, vannak benne jó dolgok, de nem segített a döntésben. Még az első fele húzok azért, de jól át akarom gondolni mielőtt vásárlok.
Nincs a közeledben görkoris bolt? Ott általában tudnak tanácsot adni, és párat fel is próbálhatsz.
Van 35-39,5 között, az nem jó?
Ghost persze jobban tudja, nekem régen volt már görkorim.
Ez tuti fogja, viszont nincs méretben. :)
Jesszus, de nehéz ez 😄 így még a jövő hónapban sem lesz korim.
Hát ez már csak fogja a bokát! Persze ha tetszik ez a színes kivitel.
A fehéret egy színes fűzővel fel lehet már dobni :) Igazából a praktikusság érdekelne elsősorban. 20ezer ft a keret rá. Az elsőnél is vannak magasan lyukak a befűzésre, de nem tudom mennyire merev az anyag.
Ezeknél a sportcipős kinézeteknél nem tudom mennyire fogja a bokát. A magasabb szárú csak emiatt volt szimpatikusabb.
Én a rózsaszín görkori alatti sorból a középsőt választanám inkább.
Az biztosan fogja a bokát. És jó színes. (Én személy szerint nem szeretem a rózsaszínt, de maga a fazon fehérben sem tetszik, olyan jókislányos. És nem tudom, a kicsit emelt sarok jó-e görkorizás közben.