Melyik debreceni bölcsődének legjobb a híre? (beszélgetés)
Szia!
Annak idején én a Karácsony György utcai bölcsődébe jártam, ahonnan automatikusan átveszik a gyerkőcöket a mellette lévő óvodába.
Az unokatestvérem is oda vitte mind a két gyermekét, sokszor mentem értük én, hiszen itt van a közelünkben, és láttam, milyen gondosan bánnak a kicsikkel. Rebi és Krisz is imádták, úgy mint én 21 évvel ezelőtt :)
Ezen felül: vigyáztunk egy kislányra háromnegyed éven át, akit nem akartak bölcsibe íratni, viszont az anyukának már nem volt kedve tovább otthon ülni... Réka nagyon alulfejlett volt a korához képest (2.5 éves volt, és nem beszélt egy szót sem), és fogalma sem volt arról, hogyan viszonyuljon a többi kisgyerekhez. Elmentünk a bölcsibe, elmondtuk mi a helyzet, és megkérdeztük, hogy nem vihetnénk e be néha, hogy a kortársaival játsszon. Minden problémázás nélkül beleegyeztek, amikor ott voltunk, vele is ugyan úgy foglalkoztak egyénileg, és csoportosan is, mintha fizetnénk érte, és az Édesanyám, vagy az én jelenlétem sem zavarta őket.
Nem hinném, hogy befolyásolná az iskolai felvételit, hogy melyik bölcsibe, majd oviba járt a kicsi. Manapság oda adja az ember a gyermekét, ahol hely van, vagy kifizet egy vagyont :/
Szia!
Sajnos tapasztalatom nincs ebben a témában,vagyis annyi , hogy én is ebben a cipőben fogok járni.
májusban lesz a kislányom 2 éves, és szeretném ha bölcsis lenne.
Azt hallottam,hogy várakozó lista van,meg nagyon nehéz lesz bekerülni, "elittebb" helyekre, attól függetlenül,hogy ez is fizetős lesz, mint egy magán bölcsi.
Az sem lenne egy utolsó szempont,SŐT,hogy közel legyen a lakhelyhez, mert nem biztos,hogy szivesen átautókáznék vele, nap-mint-nap az egész városon.
Persze, a város külső részein,könnyebben van hely,mindenki a belvárosba akarja hozni a gyereket oviba is,ez tapasztalat.
Én is debreceni vagyok,itt lakunk a Segner tér környékén, és én is a postakertre gondoltam,hogy közel van hozzánk, vagy a Honvéd utcai.
Véleményeket szeretnék kapni a debreceni bölcsődékről, legfőképp a postakerti érdekelne.
Illetve tényleg igaz, hogy nem mindegy melyik bölcsibe járunk, mert nem mindenhonnan veszik fel oviba? Jobb bölcsi, jobb ovit és iskolát is jelent egyben?
Előre is köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Akik a debreceni Kenézyben szültetek! Tapasztalatok?
- Kismamák, akik a debreceni klinikán szültek vagy szülnek
- Nyilas Misi... Nem lesz többé debreceni diák
- Az egyik legjobb barátnőm szerelmes lett egy magyar hírességbe. Mit tegyek?
- Dr. Harsányi Ágnes debreceni nőgyógyászról mit tudtok? Egy ismerősöm ajánlotta, szerinte a legjobb... Szerintetek?
- Ki a legjobb szülészorvos a Debreceni Klinikán?