Melyik budapesti piacon láttatok (szép) besztercei szilvát? Nem hiszem el a kofáknak, hogy kiveszőben lévő fajta. =) (tudásbázis)
9. Skar
2010. szept. 3. 02:38
Idén is kellene szilvalekvárt főzni...
8. kattyus
2009. szept. 5. 16:38
Igen, kiveszőben van. De itt vidéken újra divatba jött a lekvár végett. Nekem a kertemben 2 fa van ,közel 100 kilót termett. Pedig az egyik még nagyon fiatal fa.
7. Skar
2009. szept. 4. 17:36
Közben ha esetleg érdekel ez még valakit rajtam kívül, szólok, hogy a Hunyadi téri piacon észleltek beszterceit. :)
6. Skar (válaszként erre: 4. - Szaszy79)
2009. szept. 4. 14:21
Sajnos sok a pimasz, aki csak annak mondja, néha egész piros, gömbölyű szilvákra is!
És nem ültetnek/miért ne ültetnek újakat?
Vidékről írják épp, hogy náluk van sok helyütt, vödörszám szedik, de rajtam az itt nem segít.
Köszi legalább tudom, mire számítsak.
Azt hiszem, szerencsét próbálok holnap a Fehérvári úti meg a Fény utcai piacon, bár nem sok kedve van onnan cipelni 10-15 kg-t, de azokban reménykedem.
5. fbab8271ce
2009. szept. 4. 14:18
csatlakozom: "kihaló félben" lévő fajta...:(sajnos
nagyon ritka
itt Szombathelyen még van egy két "Öreg nénikénél"
4. Szaszy79
2009. szept. 4. 14:15
Igazat adok a kofának (kertészmérnöknek tanultam), sajnos nagyon beteg az állomány, így ha találsz is piacon, az vagy még a maradék, vagy csak annak mondja! :(
3. c62e5b7d24
2009. szept. 4. 14:12
Pedig sajnos az:( Mivel nagyon vírusosak az ültetvények és a nagyobb szeműeket jobban szeretik, mégha az ízük elég vizes.
De segíteni sajos nem tudok, mert nem járok piacra.
2. Skar
2009. szept. 4. 14:11
És a szilvalekvár csak abból jó.:) Tudjátok, az a hosszúkás, kék, hamvas fajta.
1. Skar
2009. szept. 4. 14:10
Melyik budapesti piacon láttatok (szép) besztercei szilvát? Nem hiszem el a kofáknak, hogy kiveszőben lévő fajta. =)
További ajánlott fórumok:
- 18 éves budapesti és környéki lányok
- Egy kis budapesti atlasz
- Csinos leányok jelentkezését várom, egy budapesti fiú (20).
- 20 - 28 év közötti budapestiek!! Ismerkedés, barátkozás
- A budapesti Vadaskert gyermek pszichiátriáról van valakinek tapasztalata?
- Jelentkezett valakinek a gyermeke a budapesti Teleki Blanka Gimnáziumba?