Mellkasröntgen mellény nélkül (beszélgetős fórum)
Én évente megyek és a mellkasröntgennél, csak a derekamra adnak egy kötényszerű valamit hátulról rám rakják és megy a röntgen.
Ahogy már írták, ha mellényt kapnál, akkor a vizsgálatot nem tudnák elvégezni.
Nyugi!
Hát most a többiek engem megnyugtattak. Végülis logikus, amit írtak.
Miért ez a neved? Remélem, nem vagy beteg.
Nem tartják be sok helyen a szabályokat,nekem azt mondta egy orvos ismerősöm, ne menjek rönntgenre...még mammográfiára sem...
Nyakra is kellene tenni a pajzsmirigy védelmében, hát én sosem kaptam, csak a mellkasra fogröntgennél.
Sziasztok!
Sonysony-nak igaza van!
Akkor kaphattál régebben mellényt, ha nem a mellkasodat akarták röntgenezni.
Pl. fog, végtagok... akkor természetesen megvédik a mellkast a röntgensugártól.
Szóval, nyugodj meg, mindent jól csináltak! :-)
Jaj!
A mellény a röntgensugaraktól véd meg.
Másként: a mellényen nem hatol át a röntgensugár.
Hogyan készítsen röntgenfelvételt a mellkasodról ha megakadályozza a mellénnyel, hogy áthatoljon a kép készítéséhez szükséges dózis?
Hát remélem, nem lustaságból, hanem azért, mert tényleg nem kell.
Jó hétvégét Neked:)
Ez a gép eléggé újnak tűnt. A neten többen is írják, hogy mellény nélkül voltak. Én utoljára tizenéves koromban voltam, akkor kellett mellény, az tuti.
jövő héten megyek vissza másik vizsgálatra, akkor megkérdezem, hogy mi a helyzet a mellénnyel.
Tegnap mellkasröntgent csináltak nálam, és utólag esett le, hogy nem adtak mellényt. De napirendre tértem felette, mert már olyan régen voltam utoljára, gondoltam a mai modern gépeknél már nem kell.
Mégis motoszkál a fejemben, hogy rendben volt ez így? Lehet valami bajom?
Kérem olyanok írjanak csak, akik értenek hozzá, vagy átestek mostanában mellkas röntgenen.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek fel lehet már venni ilyenkor(pl. ma) egy hosszú tunikával mellényt?
- Altatás előtt mindenképpen szükséges vérvétel, EKG, és mellkasröntgen?
- Tollkabát és mellény mosása tisztítása? Hogyan kell?
- 4 éves és 1.5 éves gyerekeket hogy vinnéd be a Balatonba? Karúszó, mellény, úszógumi? Északi part hamar mélyűl a víz.
- Hol lehet venni 80-86-os méretben pufi mellényt Miskolcon?
- Akril mellény