Meleg sós borogatás a fülre babának - hogy csináljam? (tudásbázis)
Jobbulást Nektek!!
Szívod szorgalamasan az orrocskáját??
Féléves gyerekem kapkodott a füléhez, meg éjjel nem aludt, hanem sírt... Elvittem a gyerekorvoshoz, aki mondta hogy be van gyulladva a füle, vigyem el fül-orr-gégészetre. Elvittem. A fül-orr-gégész megnézte: majd közölte: nincs semmi baja a gyerek fülének, miért zavartam! - ez volt kedden. Csütörtök este zöld váladék jött ki a gyerek füléből! Pénteken visszavittem, és letoltak hogy miért nem vittem hamarabb, kifakadt a füle! Mikor mutattam, hogy bocsika, de már voltunk, kussoltak... Így én azóta fenttartással vagyok a fül-orr-gégészekkel kapcsolatban.
Egyébként pont tegnap vittem el, mert nem kap levegőt az orrán, horkol, és olyan szörcsögő hangokat ad, hogy Verebes is megirigyelné. Mondták a jobb fülét is, hogy meleg borogatást alkalmazzak, mert nem szellőzik rendesen. A jobb fülével van általában gond - mint az Apjának :-D.
Szia! Bocsánat, hogy jópár nap múltán írok csak, a kisfiam is most lábadozik ki egy ilyesfajta kórból.
Kérdezném, hog ymilyen homeopátiás bogyót adtál neki?
Köszi, ha írsz!! :-)
Akkor zajlottak rendesen az események!
Azért jó, hogy pocak tájékon nincs gond!
Majd még érdeklődök pisi ügyben, de úgysem lesz semmi!
Vigyázzatok magatokra!
Hmm...
Tényleg nem értek még hozzá, mikor nekem kellett utoljára, ugye még porbafingó voltam, a lányommal meg még nem kellett - szerencsére!!! Ne is kelljen, se nekem, se senki másnak!
Egyébként nekem a doki azt mondta, mióta elterjedt az orrszívó porszívó, azóta nagyon kevés gyerek van, akinek fel kell szúrni a fülét. Ők ált, azok, akiknek eleve vagy nagyon erősen jelentkezik a betegség, vagy anyuci nem szívja rendesen a gyerek orrát...
Nagyon utáljuk mi is, és azért 3 percenként én sem szívom neki sose, de ha úgy érzem, kell, szívom, és eddig nem volt komolyabb baja...
Bár nekünk a homeopátia is bevált, szerintem segít. És nem a placebo miatt, mert azt a büdös életben nem lehet bebeszélni egy 2évesnek...
Mi tavaly estünk át egy fincsi fül műtéten, ott ezt mondták a meleg hideg kombinációra!
Nekem hallójárat gyull.volt, oda hideg kellett, de a fiam középf.-re meleget tettek!
Kezdeti stádiumban nyugodtan lehet meleg sót (ruhába) vagy infralámpát használni.
Nagyobb fájdalmak esetén erős gyulladásnál orrcsepp, fülcsepp használata!!!
De el lehet menni orr-fül-gégészhez is aki megnézi, kitisztítja vagy felszúrja ha nagyon komoly az ügy...
A doki tudja,én csak annyit tudok amit az elején írtam!Ha középfül gyulladás lenne, akkor a meleg elviekben kifakasztja, de ha nincs mit fakasztani, nem tudom!
A hallójárat gyulladást hideg borogatni kell, de ha nem ez a diagnózis,akkor ismételten nem tudom!
bocsi, vagyok...
doki javasolta a sós borogatást, fül-orr-g szerint még messze van a középfülgyull-tól, de lát vmit, a nátha akar a fülére húzódni
További ajánlott fórumok:
- 21 hónapos kisfiam beteg. Kaptunk gyógyszert, de nem tudom vele bevetetni hogyan csináljam?
- Hogyan éljem túl? Hogy vészeljem át a napokat? Hogy csináljam?
- 1 hónapos babának adjak-e teát nagy melegben, és mit?
- Spenótot szeretnék ma készíteni. A zsemle és a tojás nem fog összecsomósodni? Hogy csináljam, hogy ne legyen túl folyós?
- Fájó fogra hideg vagy meleg borogatást kell tenni?
- Tudja-e valaki, hogy visszérgyulladás esetén meleg vagy hidegvizes borogatás javasolt?