Megvonhatja a munkáltató a havi és azt követő hónapban a teljes prémiunot azoktól a dolgozóktól akik tp.-en voltak? Jógós vagy nem? (tudásbázis)
Tudtommal az étkezési jegy nem prémium, hanem béren kívüli juttatás. Ilyen pl. az utazási hozzájárulás (ha nem dolgozol, akkor ugye nem is utazol a munkahelyedre - miért fizetnék ki???), a kondibérlet és társai. A prémium viszont pénz, ami a jól végzett munkáért/pluszfeladatokért... jár (ha nem dolgoztál, mire kapnád???).
Mindkettőt belefoglalhatják a szerződésedbe (benne van???), de kaphatod anélkül is, hogy a szerződésedben szó lenne róla.
Te most végül is mit nem kaptál meg?
Nem tudom de azt biztos hogy előző munkahelyemen azért rugtak ki mert nem tudtam teljesíteni az odott negyed évben. Csak azért mert tp-n voltam, mert műtöttek. Amikor megkérdeztem, hogy összefügg-e a két dolog, a válasz az volt, hogy nem!
De gondolkozzunk logikusan, hogy teljesít az ember, ha otthon van betegen?
Örülök hogy elmentem attól a cégtől!
Egyszrűen röhej, hogy mit művelnek nálunk a munkáltatók.
Ilyenkor hol van a szakszervezet? Ja persze azt is ők fizetik!
Ha nincs rá valamilyen hivatalos írás, papír - munkaszerződés, kollektív szerződés, prémium szerződés - aláírással, pecséttel, akkor nem teheti meg.
Nálunk, ahol dolgoztam - személyzetin - én számoltam a prémiumokat. Ott volt egy hiányzási tényező százalékosan és azzal kellett csökkentenem a prémiumot. Ez elfogadott volt.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a munkáltatók kerülik a 30-33 éves nőket?
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Miért gondolják a munkáltatók, hogy a 40 év felettiek nem alkalmasak az általuk hirdetett munkakör betöltésére?
- Miért nem vesznek fel a munkáltatók?
- A NAV-nál lehet-e névtelenül feljelentést tenni a munkáltató ellen?
- Felhívnád a figyelmét a munkáltatónak, ha egy olyan embert akarna felvenni aki nagyon zűrős?