Megvédenék egy kislányt! Hogy fogjak neki? (tudásbázis)
Szerdán viszem a lányomat védőnőhöz, akkor személyesen is beszélek a védőnővel...
tudom,hogy az is lehet,hogy az anya is kezelésre szorul.. de sztem az illetékesek tudják a megfelelő lépéseket.. a védőnő úgy tűnik tudja kiről van szó...
többen mondták,legyek óvatos,mert akár a gyerekét is bánthatja ha feldühödik.. de amíg nem tudja,és háta mögött történnek a dolgok,addig nem lehet gond..
am ha nem én szólok,szól a gyerek tanárnője,ha mer.. mert ilyen lelki terrornak a suliban is van nyoma.. szegény kislány teljesen össze van roppanva lelkileg..
am kérdezősködtem.. állítólag a nő jól menő fodrász volt,emellett zenészek testi-lelki "jó barátja".. de úgy lecsúszott,hogy átmenetileg anyaotthonba anyaotthonba kerültek, de onnan is el kellett jönniük.. uh most nem tom hol lakhatnak..
szerdán ha sikerül,beszélek a védőnővel... majd kiokoskodunk valamit.. aztán meglátjuk hogyan tovább... nem akarom hogy a kislánynak baja legyen, de ez sem élet, az is biztos... :S
Szia!
Az aggódásod sajnos balul is elsúlhet!!!
Erre is gondolni kell, mert egy valamilyen okból túlterhelt, stesszes , zavarodott fejű anyából , ha úgy érzi sarokba van szorítva akkor csúnya dolgokat is előhozhat az adott helyzet!
Kerülhet ez a kicsi lány sokkal rosszabb helyzetbe is ,nagyon óvatosan vágnék bele!
Valóban nem lehet tudni mi az oka a viselkedésének, de talán úgy kellene kezelni a problémát, hogy mindkettejüknek segítségre van szügsége!
Azt mondod anyaotthonban laknak vag laktak, már ez mutatja, hogy nincsenek túl jó helyzetben...
Nem találom jó ötletnek, hogy telefonon beszéltél a védőnővel, ezt én személyesen tettem volna...
De a legnagyobb gondd szerintem, hogy maga, csak a védönő tehetetlen, van beljelentési kötelezettsége, de nem nagyon tud hatékonyan tenni semmit, viszont gyakran fekdühödik a szülő (már ha az) és a mérgét miszerint őt figyelik azért hogy ,hogy bánik a gyermekkel a kislányon vezeti le... a gyámügy és a csaádsegítő talán tud tenni valamit de csak akkor ha (valószínüleg kell) tudnak az életkörülményeken is segíteni...
Sajnos a mostani élethelyzet ami uralkodik az egész országban nagyon sok családot sodor bele a szakadékba, hisz már amúgy is a szélén álltak!
Nagyon nehéz helyzet! és elismerésem, hogy felvállaltad, de benne van a rizikó, hogy ha megtudja az anya, akkor nem biztos, hogy boldog lesz:-()
Kedves fórumindító!
Az illető hölgy, vagy elmebeteg, v. valami más betegség kínozza a másik lehetőség pedig alkalmatlan a gyermeknevelésre és a kislányt állandóan félelemben tartja meg se érdemelte az anyja, hogy egyáltalán hozzábújjon. A másik lehetőség kezeltetni nőt. Ha mégegyszer meglátod, aki te magad tanúja voltál ennek a szörnyű jelenetnek jelentsd fel az illetékes hatóságnál.
Mindenképpen tegyél valamit, ha van rá lehetőséged és szurkolok sikerüljön kideríteni és kivizsgálni ezt az ügyet, mert biztosan a végtelenségig nem mehet így tovább. Üdv.Ágnes
Na azzal vitatkoznék, hogy "Ha elveszik a gyereket, az csak jó a gyereknek."
Lehet, hogy szerencséje lesz, és egy rokon magához tudja venni, vagy esetleg rögtön hivatásos nevelőszülőhöz kerül... bár a "szerencse" itt is relatív fogalom. De, hogy egy gyermekotthonba bekerülni mennyire szerencse?! Hát nem vagyok benne biztos, hogy ott aztán olyan jó nevelkedni... munkám egy részében (közvetve) ilyen - nevelőotthonban élő gyerekek sorsát kísérem figyelemmel... tudnék mesélni.
Mindenesetre szó nélkül hagyni nem lehet, amit a topikindító felvetett. Mindenképpen jeleznie kéne - akár a védőnőnek, akár a gyámügyön. Mondom ezt annak ellenére, hogy bár szerintem a gyermekvédelemben nagyon sok jó szakember (is) dolgozik, az egész gyermekvédelmi rendszerről, mint olyanról, megvan a véleményem :(
Hol az apa?
Csak selytem , hogy az anya tul feszult, idegei ki van.Nem a gyerekre haragszik.A gyereken vezeti le a feszultseget.
Tipelek a tul hajszoltsagra is.
Nagyon sokszor volt dolgom problémás kisgyerekekkel és igen, a feszültségtől robbanhatnéka van sokszor az embernek. De létezik akaraterő! Soha sem fajulhatnak el a dolgok! Soha..
Ott a sarok, be lehet állítani a gyereket. Határozottnak, következetesnek kell lenni. Mindig..
A gyámügyre rögtön nem mehet. Ha megy is, akkor is átteszik illetékességből a helyi jegyzőnek, ő pedig felveszi először a kapcsolatot a családsegítővel, ha pedig a családsegítő is gondot talál, akkor veszik védelembe. Védelembe vétel alatt pedig ha gáz van, utána vehetik el tőle.
Én ezzel foglalkozom, bár nem közvetlenül
Ha elveszik a gyereket, az csak jó a gyereknek. Ilyenkor nem fontos, hogyan érinti ez a szülőt. Megérdemli. Viszont a gyerek kaphat egy újabb esélyt a normális életre.
A legveszélyesebb az, ha az egészsége forog kockán a gyereknek. Mert ugye ilyen is gyakran előfordul, hogy nincs lezárva az ügy egy kis kiabálással. :(
További ajánlott fórumok:
- Ölebből lakásba fiút vagy kislányt válasszak?
- Szerintetek mivel lehet büntetni egy 9 éves kislányt? Egyest hozott haza.
- Segítsetek!Egy kislányt a nagymamája eldob magától..Mi tudok tenni?
- Nem engedik megműteni szülei a beteg kislányt
- Tényleg cikizni fogják a gyereket az iskolában, ha iPhone helyett Toshiba Handibookot veszek neki?
- Érszűkület gyanúja-hogy fogjak neki, háziorvos?