Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Megszüntettem az ügyfélkapumat. fórum

Megszüntettem az ügyfélkapumat. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
76. Regin_a (válaszként erre: 74. - ,zumba)
ma 17:48

Tárcsás telefonnal és betárcsázos internettel :)

[link]

és

[link]

75. Regin_a (válaszként erre: 73. - Globus)
ma 17:37
Aki majmot vett legyen pénze banánra is
74. ,zumba (válaszként erre: 72. - Regin_a)
ma 17:05
Milyen telefonkészülékkel? Mert ahhoz is kell megfelelő eszköz, tudás, hogy a fotelból intézkedjen valaki.
73. globus (válaszként erre: 71. - Timycat)
ma 17:04

"pozíciók sem megfizetve, sem megbecsülve sincsenek"

Egy vicc jutott eszembe: Ahol banánnal fizetnek, ott majmokat kapnak 😄

72. Regin_a (válaszként erre: 68. - Globus)
ma 17:03

Az aláírás

Múlt héten én hülye letiltottam a b.kártyámat, majd megtaláltam ott ahova soha nem tettem

Be kellett menni a b.fiókba

Alárírás arra az elektronikus táblára

Rövid volt a vezeték, rosszul is ültem, aláirtam. Hasonlithatott az eredetire de mégsem fogadta el a gép

Ferdére állitottam, közelebb ültem, rögtön jó lett

És hamár ügyfélkapu

A fotelból ki sem mozdulva kaptam az új meghosszabbított jogsimat a korábbi fotóval és aláirással/?/

Aki megszüntette, a topiknyitó, az meg , adott esetben, vonatozzon a megyeszékhelyre :)

71. timycat (válaszként erre: 70. - Elbb)
ma 16:59

Összejárok még aktív ügyvédekkel és félelmetes sztorijaik vannak. Ahogy a tendencia mutatja ez csak egyre rosszabb lesz.

Egyre silányabb minden, a közigazgatást is ideértve. Bele sem gondol senki, hogy milyen hatalom van egy Kormányablakos ügyintéző vagy akár egy szimpla postás kezében is (nekem volt olyan nagyértékű ingatlan ügyem ami majdnem a postáson bukott el, mert nem tartotta be a jogszabályt) mivel ezek a pozíciók sem megfizetve, sem megbecsülve sincsenek sokszor nem megfelelő az emberállomány, meg fel sem fogva hogy mivel játszik aztán bőven jön a hiba, meg a h.lyeség.

70. elbb (válaszként erre: 67. - Timycat)
ma 16:50

Szerintem is kormanyablakos felelősség.

Ujjlenyomat és fénykép van a nyilvántartásban, akkor az csak dísz?

És az egészben az a durva, hogy a sértettnek nincs azzalvége, hogy juj de jó, lebukott a csaló.

Tegnap Balázsék is megszólaltatták a férjet, és mondta, hogy még a lakásból sem tudják kirakni.

69. timycat (válaszként erre: 68. - Globus)
ma 16:45

Persze figyelik.

Bank hívott már azzal, hogy észleli lejárt az igazolvány menjek be újraazonosítani magam.

Sőt a dr miatt is kellett új igazolvány, mikor az új igazolvány után voltam banki ügyet intézni azonnal kiszúrták hogy ez az igazolvány nem az ami nekik megvan. És még fac is voltam, mert nem dr-es volt az igazolványomon még az aláírásom, amit kis kezemmel véstem fel (gondoltam sosem kell az majd nekem) így a banki papírjaimat nem írhattam alá dr-rel, mert nem fogadták el az aláírást.

De én örülök, hogy ilyenek, még ha szívatósnak is éli meg az ember.

68. globus (válaszként erre: 65. - Regin_a)
ma 16:29

Én is kezelek munkám során szig-et, lakcímkártyát, de csak a számát.

Most eszembe jutott, gyereknek be kellett fáradnia a bankfiókba, ismételt aláírásminta adásáért. Ezek szerint figyelik.

67. timycat (válaszként erre: 65. - Regin_a)
ma 16:29

A bank gondolom csak az igazolványon szereplő fotóval tudja összenézni a megjelent ügyfelet.

Szerintem is a Kormányablaknál hibáztak, akarva vagy akaratlanul.

A szép az, hogy ezzel már egy JÜB-ölésre köteles ügyvédet is meg tudnak vezetni és akkor bizony még az ingatlan is ugorhat a sértett nevéről 😕

66. timycat (válaszként erre: 57. - Globus)
ma 16:24

Én mindig az adatminimalizàlás híve voltam, még a GDPR előtt is.

Vissza lehet élni vele.

Bp-en ingatlan bérlettel, adásvétellel kikerült adatokkal vannak kacifántos sztorik. Mondjuk az adásvétel az tényleg necces, a lábméreted is kell, de egy bérleti szerződés azért nem ilyen kötött.

65. Regin_a (válaszként erre: 61. - Elbb)
ma 16:07

ha valaki személyesen jelenik meg ügyet intézni, a munkatársaik minden alkalommal elvégzik a beazonosítást, megvizsgálják a személyes okmányokat, összevetik a fényképet az ügyfél arcvonásaival."

Honnan lenne egy bankfióknak arcképe az ügyfeléről?

Korábban volt a cikkben egy mondat, hogy a személyi ig.szám nem stimmelt

A banknál ezt nem látták?

Ugyanakkor, ha semmi iratom nincs, bármilyen adatra kiállit a kormányhivatal személyit? Ha igen, akkor figyelmetlen trehány volt

Merthogy a kormányhivatalnak viszont megvan az illető korábbi fotója

64. globus (válaszként erre: 62. - Regin_a)
ma 15:53
Valószínűleg tartózkodási helyként jegyzik be bérlőként, nem állandóra.
63. globus (válaszként erre: 61. - Elbb)
ma 15:51

Csak egy dolgot tudok elképzelni, a személyes ügyintézés során egyetlen alkalmazottat kellett átdobni a palánkon. Adatok rajta voltak a szerződésen.

Február 30 😄

Én sem vettem még észre, ahol szig-et kértek, hogy nagyon nézegettek volna, hasonlítok-e a fotóra...

Eppen hasonló eseményeket hivatott megelőzni az új belépési módszer. Hiába szerzi meg a felhasználónevet, jelszót, a token nincs nála.

62. Regin_a (válaszként erre: 57. - Globus)
ma 15:48

A kormányablakban ugyanis kötelesek átvezetni a lakcímváltozást abban az esetben, ha bemutatjuk a két tanú által aláírt bérleti szerződést. Nem kérhetnek további hozzájáruló nyilatkozatot a tulajdonostól."

Hm!

Adásvétel ügyvéd elött, osztatlan közös tulajdon és nem akarta bejegyezni a lakcimemet a kormányhivatal, csak ha a másik két tulajdonos is aláírta, "engedélyezte", sőt, nem is volt a nevemen az ingatlan, mondta a hivatalnok

Pest megyei földhivalnál panasz. Egyböl rend lett és bejegyeztek helyesen mindent

61. elbb
ma 14:31

[link]

Na, erdemes elolvasni.

60. elbb (válaszként erre: 57. - Globus)
ma 14:30

Nemvoltam egyertelmu bocsi. Tehat a berlo a tulaj adatait ellopta. Azaz a tulaj adataival lett az o fenykepevel ujjlenyomataval kiallitva okmany.

Szemelyiseg lopas tortent.

Mindjart kikeresem a cikket.

59. Érdekes73 (válaszként erre: 55. - Elbb)
ma 13:59
Na ez durva.
58. globus (válaszként erre: 56. - Regin_a)
ma 13:27

Ő sem kótelezhető rá ingyen.

Pendrive-ra lementhető eesztből a összes pdf fájl és kinyomtatják bárhol. Csak ugye ehhez is üf-kapu kellene...

57. globus (válaszként erre: 55. - Elbb)
ma 13:23

Szabályos bérleti szerződéssel nem hogy lehet, hanem kell is

[link]

56. Regin_a (válaszként erre: 46. - Timycat)
ma 13:21

papíros recept nem kellene."

Egyél hódot, védd s fákat, mondja a népi bölcsesség :)

Ha egyszer felhő/szerver, miért nyomtat ki mindent két példányban , és azok nem egyoldalasok, az orvos. Egy nekem egy neki, gondolom irattárba megy

Miért is?

55. elbb
ma 13:11

Amúgy meg bár nem pont ez a téma, de hallottatok azt a sztorit, hogy valaki kivett egy lakást bérleti szerződéssel, majd bement egy kormányablakba és a tulajdonos adataival kiállíttatott minden okmányt magának.

Lett személyije, lakcímkártyája. És ami nekem döbbenet, hogy a személyiadat és lakcímnyilvántartásban van fotó.

Kiváncsi vagyok ki lesz a felelőse ennek.

54. elbb (válaszként erre: 38. - Timycat)
ma 13:05

Van ugye a videótechnológiás ügyintézés. Ügyfélkapuhoz kapcsolódóan intézhetőek dolgok. Hogy én már hányszor hallottam kifogásnak azt, hogy nem akarja használni, mert akkor látják az arcát...

Wtf? 😃

53. globus (válaszként erre: 52. - ,zumba)
ma 10:57

DÁPpal is lehet asztali gépen ügyfélkapuzni. Bejelentkezel a számítógépen ( nem laptop, hanem 20 éves), mutat egy kódot, amit telefonnal becsippantasz, máris nyílik.

Semmilyen modern technológia nem a régi eszközökre épít. Floppy, vhs kazetta, képcsöves monitor, tárcsás telefon múzeumba kerül.

52. ,zumba (válaszként erre: 51. - Globus)
ma 10:50
Bármikor, bármit megváltoztathatnak egy éjszaka leple alatt. Ha esetleg csak DÁP lesz: adnak hozzá megfelelő készüléket és internet előfizetést? Néha lehet nagyon előre gondolkodom, de eddig még nem bántam meg.
51. globus (válaszként erre: 50. - K-né Zsóka)
ma 10:37

Elég baj, hogy előnyöket nem látnak, csak hátrányokat + a mrgfigyeléses téveszme.

Mondjuk a hátrányok felsorolását nem találjuk, kivéve a "nemakarom"-t. Olyanoktól, akik valójában naponta használnak internetet-minden más haszontalanságra.

ma 09:08

Ismét érdekes volt olvasgatni :D Szóval, aki megszünteti az ügyfélkaput, alapból hülye, mert szegény nem tudja, hogy így is a rendszerben marad, mert szegény nem tudja, hogy tárhelyét is meg kell szüntesse, mert szegény így majd nem tud hozzáférni az egészségügyi adataihoz...stb.

Mi van veletek? Miért akarjátok meggyőzni, hogy jól/nem jól tette ? Szíve joga. Nem kell azonnal megmagyarázni neki, hogy szerintünk helyes volt-e vagy sem, mert gondolom semmivel sem ostobább mint mi. Tudja, hogy mit és miért csinált.

49. timycat (válaszként erre: 47. - Globus)
ma 09:03

Ja nem erre gondoltam, hanem a telefonos meg személyes foglalásra.

Nálunk a kórházban még ez van 😕 én magamnak nem tudok online időpontot foglalni, csak az orvos/asszisztens. De ha ő nem teszi akkor napokig telefonálgatás, vagy bemászkálás van

48. K-né Zsóka (válaszként erre: 8. - Tai)
ma 08:59
Amit nem veszel át, azt kiküldik postai úton. Így jártam én is.
47. globus (válaszként erre: 43. - Timycat)
ma 08:18
Szerintem nem lehet olyan. Vagy ha mégis, azt rálőcsölnék a kapuellátást teljesítőkre (háziorvos, gondozónő, védőnő, szoc. ellátás, polgármester), mert mindig lesz olyan, aki ezt nem tudja megoldani. Nem az ellenállók, hanem idősek, betegek, nagyon kis falvak stb. Nálunk új callcenter szolgálatot hoztak létre.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook