Megszakításos védekezés mellett eddig nem volt baba. Lehetek meddő? (beszélgetés)
Nem vagyok ra buszke, de ra kellett googliznom hogy az hol van. Mentsegemre szoljon hogy gyerekkorom ota nem jartam arra.
Lehet hogy akkor ez jellemzo arra kornyekre? En Tolna megyebol jottem es a tavaly novemberi 10 eves erettsegi talalkozon a 25 emberbol 4-5nek volt gyerek. A legtobben pedig meg notlenek/hajadonok azota is.
hát ez nem tervezés.... a majd lesz valami az felelőtlenség
csak hagyták, hogy teherbe essenek, mert semmi más perspektíva nincs az életükben: nincs tervük a továbbiakra, nem akarnak tanulni és dolgozni sem
A legvalószínűbb, hogy véletlenül estek teherbe.
(ha meg a párok a saját házra várnának, szinte senki sem szülne....)
Köszi az infókat!
Teljesen más a rendszer, mint itthon.
A legtobb no nem jar nogyogyaszhoz, csak ha valami baja van. Normal esetben a haziorvos irja fel a fogamzasgatlot es altalaban o is teszi be a spiralt vagy implantatumot (ingyen termeszetesen, mert itt midenfele fogamzasgatlas ingyenes).
Egyebkent meg sexualt health clinic-ek vannak ahova leeht menni mindenfele nyavajaval, de tobbnyire csak a noverkeig jut az ember. :-)
Szerintem a semmirol beszelgetunk :-)
Menjen persze nogyogyaszhoz ha akar vagy tud (az eves ellenorzessel vitatkoznek ugyan, de mar nincs kedvem). Nekem nem ez szurt szemet, nem is erre kommentaltam szoval reszemrol a tema lezarva.
sztk-snál én még életemben nem voltam
AZ én dokimnak a legmenőbb felszerelése volt mindig is, szerintem ez fontos
Szerintem probalj meg megnyugodni, majd ha elkezdtek probalkozni es nem jon ossze akkor kezdjel el ezen gondolkozni hogy kivizsgalas.
Ami a terhesseg elott kellhet az egy mehnyakrakszures mivel azt terhesseg alatt nem csinaljak meg es hogy szedjel folsavat (es hagyd abba a dohanyzast) joval a fogamzas elott.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a megszakításos védekezésről?
- Védekezés mellett pozitív teszt! Mit csinálnátok?
- Mennyi az esélye, hogy teherbe essen valaki megszakításos módszer mellett?
- Teherbeesés védekezés mellett
- 3 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót, azóta megszakított közösüléssel "védekezünk". Lehetek terhes?
- Lehetek terhes ilyen védekezéssel?