Megőrülök a szomszédoktól (beszélgetés)
Na, most jelentem a fejleményeket. Sikerült elérni azt a pontot, amitől besokalltam, megjelent egy új fajta zaj. Szerintem kicsit átrendezték a lakást, lettek új ülőbútorok, és valamiért ezeket nem elég már taszigálni, hanem kicsit megemelve kell odébbrakni lehetőleg úgy, hogy jó nagyot koppanjon a padlón minden egyes megmozdításkor. A széktaszigálás persze ugyanúgy megmaradt. :D Néhány napja már telik a pohár, de ma egész délelőtt ezt hallgattam, úgyhogy megfogtam az öntapadós kis tappancsokat, felvonultam, bekopogtam. Cigányasszony nyitott ajtót, mondom neki, ne haragudjon, hogy zavarom, az alsó szomszéd vagyok, és annyira lehallatszik a székhuzogatás, hogy kezdek a falramászni tőle, vettem ezeket a tappancsokat, ragasszák már fel légyszi a székekre, segítek is szívesen ha kell. Értetlenkedett egy csomót, aztán abban maradtunk hogy ok felragasztja "mind a négyre". Azóta néhány óra telt el, egyszer hallottam már, de azért ez most nem a betonfúró taszigálás, hanem csak egy tompább rengés :D
Szerintem tavasszal költözök, ha letelik a szerződésben foglalt 1 évem, egyre jobb áron vannak már egyre jobb lakások.
Akkor lehet ők is olvassák ezt a fórumot. :D
De amúgy sokaknál a szép szó sem használ, és még nekik áll feljebb, ha szólni mersz nekik. Mondván, hogy a saját lakásukban azt csinálnak, amit akarnak, legalábbis szerintük.
No meg az is igaz, hogy sokan nem is gondolják, hogy másokat esetleg zavarhatják a zörgéseik.
Szerintem egy jó ötlet vinni a barátot, de azért igyekezzetek baráti hangot megütni. Remélem, vevők lesznek rá. Sok sikert.
Csak halkan jegyzem meg: Én általában felső szomszéd szoktam lenni, de én is hallok mindent, ami alattam történik.
Lehet szolni ,sztem.
Az emberek nagy resze azert ertelmes :)
Szemelyesen hatekonyabb.
Régebben én is hasonló problémával küzdöttem. Mikor költözésre került a szó, akkor mi kijelentettük, hogy ezentúl csak legfelülre költözünk.
Én a helyedben személyesen próbálnám meg először. A levél szerintem nem túl jó ötlet. Úgyis tudná, hogy tőled van. Másrészről meg lehet, hogy azon idegesítené fel magát, hogy miért nem személyesen szóltál neki.
A csajjal találkoztam egyik nap a liftben, egy elég primitív Kardashian/Kylie Jenner stílust majmoló leányzónak tűnik, de nem akarok előítéletes lenni. Próbáltam pár szót váltani vele, nem sikerült, pedig néhány mondat erejéig tök jól el szoktam cseverészni a szomszédokkal a liftben.
A kérédésemre azt hiszem megkaptam a választ, gyűjtöm a gondolatokat a személyes ügyintézéshez :D
Azon is gondolkodom, hogy áthívom egyik komolyabb beütésű haveromat, mintha a pasim lenne, aki ugyan nem lakik velem, de sokat van itt. Ha ketten megyünk fel, az nyomatékosabb, mint besavanyodott, szenzitív, egyedülálló csajként.
Személyesen menj szerintem, ha láttad már őket és nem bozótvágóval járnak.
Ha normálisok, akkor hívd be a lakásodba egyik felet a másikat meg hívjátok telefonon, hogy menjen végig a lakáson, húzza el a széket, ez normális szomszédokkal működni szokott. Persze, alapból illene tudniuk, de próba, cseresznye. Sok sikert!
Én voltam már legfelső lakó és majd falra másztam az alattam lakóktól. Képzelheted ott is hogy vezethette a fal a hangokat. Nyugdíjas pár akiknek az volt a hobbija, hogy hajnal 1-ig üvöltve nézték a tv-t.
Cserébe néha hajnal 3-kor raktam be mosást. 😂
Amúgy nem direkt csak folyton odavoltam...
Sziasztok! 6 emeletes épületben az 5. szinten lakom, és az a bajom, hogy nagyon lehallatszik minden a felső szomszédtól. Az épület úgy vezeti a rezgéseket, hogy minden léptüktől döng a plafon, mintha elefántok rohangálnának felettem, a széktologatásra reggelente fel is szoktam ébredni, (olyan, mint amikor betonfúróval belefúrnak a falba) de szerencsére hallgathatom egész nap, mert szinte a konyhában élnek. Az a baj, hogy legfelső lakóként erről a problémáról valószínűleg nem is tudnak, így kicsit sem figyelnek oda rá.
Azon gondolkodom, hogy írok nekik egy levelet, amiben ezt kedvesen összefoglalom, ill. vettem széklábra ragasztható kis korongokat a csikorgásra. Valószínűleg jobb lenne személyesen beszélni velük, de abban nem vagyok olyan jó, meg nem merek csak így felmenni :D
Ti mit gondoltok?