Megörjít a szomszéd néni te mit tennél? (beszélgetés)
Azért csinálja, hogy érezd a törődést :D
Akárcsak az anyósom :( 20 évig hagytam, hogy szívja a vérem, aztán megmondtam, hogy lesz.rom a véleményét, azóta keresett magának mást :)))
Viszonyítás és hozzáállás kérdése.
Rossz, rosszabb, még rosszabb :)
Sajnos egy idős, magányos, beszűkült tudatállapotú személlyel nem tudnak mit tenni.
Itt lakott nyolcvanon túl egy néni az első emeleten. Egyébként ellátta magát... Viszont éveken át nem használta az angolvécét :( ...
Bili és ki az erkélyen. A tuja ki is égett...
nyilván saját magának köszönheti, de te is szenvedsz tőle (feltehetően nagyon, ha még topikot is indítottál róla:))
szóval ha esetleg változtatni szeretnél a szituáción, akkor szerintem neked kellene kezdeményezned, és megpróbálni pozitív irányba terelni a dolgok menetét. mert látszólag a néni nem fog megváltozni.
szóval vagy megszokod, vagy megszöksz, vagy próbálsz valamit tenni (mondjuk "összebarátkozni" vele).
nem tudom hogy városiak vagytok e vagy falusiak de nálunk is mindenki kinéz ha valaki a házuk elé áll vagy megfordul náluk, jó kiabálás nincs de kinéznek, szerintem ez természetes
az ember kiváncsi és nézi ki jött hozzá:D
szerintem próbálj meg vele kedves lenni, beszélgetni, stb.
tuti csak az a baja, hogy nem figyel rá senki, szeretethiánya van, és ezt így vezeti le (másokat piszkál).
szóval szerintem próbálj meg stratégiát váltani, és kedvesnek lenni vele, megkérdezni, hogy hogy van, mit tudnál segíteni stb.
lehet, hogy megváltozna (vagy legalábbis veled szemben nem lenne ellenséges)
Ha ennyire nagy a gond, akkor hiába büntetik, nincs tudatában mit tesz. Az orvos és a jegyző karöltve tudna tenni valamit, a családja bevonásával.
Az utca kérjen egy közmeghallgatást,mert biztos beteg a néni. Ha többen jelentitek, csak lesz valami foganatja. sok sikert hozzá!
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok arról, ha egy nagymama/nagynéni/szomszéd néni akar összehozni egy fiúval?
- Nem értem a szomszéd néni reakcióját. Pedig nem volt sértő, amit tettünk.
- Társasház - gyerekek mozgása - szomszédnéni morgása... Ismerős?
- Hónapok óta Piri nénizem a szomszéd nénit és tegnap...
- Mit tennétek, ha a kisfiatokat a szomszéd néni állandóan hívogatja át, de ti nem akartok ilyen túl szoros barátságot?
- Segítsetek, megőrjít a szomszéd lakó!