Nem értem a szomszéd néni reakcióját. Pedig nem volt sértő, amit tettünk. (beszélgetés)
Mi az hogy beken fogjuk hagyni " azt a .....
En nem reg lettem özvegy De, ha nekem valaki igy ba...na szomszed stb. ( itt hala egnek senki sem ismeri egymast igy maximum köszönes ) nem lenne szep vege habar itt senkinek meg az eszebe sem jutna.
A neni az esetetben megözvegyult nem meghulyult !
van aki neha ranez .... miez ?? total tolakodas !
Igen te tudod mi az igazsag - gratula ! igen az erdekek ..
Ne hidd!
Egyrészről könnyebb neki. Nem kell látnia a szenvedést, de elveszíteni azt akivel leélted az életed az minden csak nem megkönnyebbülés...
En is elhiszem a jo szandekot, de van amikor sok.
Pl nekem is van egy ismerosom, es mero joindulatbol egy ideig folyamatosan hordott ide minden sz@rt. De olyan dolgokat, hogy jelentkezett a helyi csoportban ingyen elviheto babaruhakert.
Ismertem en is a csajt, vettem is tole a jobbakbol, mert termeszetesen azokat eladta.
A foltos, szakadtakat tette ki ingyen, h hatha elviszi vki es nem neki kell kidobni.
Erre ez a no kerdes nelkul idehozta nekem, es kozolte, h adott egy Milkat erte, mert szerinte en is adtam volna...
Mondtam neki, h ezt be lehet fejezni. De még utana is akasztgatott fel lyukas tornacipot a kilincsre, hogy jo lesz a kertben a gyerekre.
Meg este 8kor becsengetett, h hozott somloit mert eszebe jutottam... En meg total nem akartam vele baratkozni, mert minden megnyilvanulasatol idegbajt kaptam.
Persze a szep szobol nem ertett, kellett vagy 10 alkalom, mikor csengetett, tuti h tudta, h itthon vagyok, nem nyitottam ajtot, nem vettem fel a telot, hanem 2 ora mulva hivtam vissza, h jaj nem vettem eszre.....
Vszinu o is rolam inditana forumot, hogy mekkora taho vagyok, mert o csak jot akart.
Én is megkérdezem a szomszédot(pedig ő nem is idős, 55 éves),hogy el kell-e vinni,esetleg írja össze,mit szeretne,mert nincs autója,jogsija.
Olyan is volt,hogy láttam kijönni egy üzletből nagy táskákkal ,megkérdeztem betegyem-e a kocsiba a dolgait és vigyem-e el neki,mert ő bicajjal volt.Nagyon örült neki.
Vagy van olyan,hogy telefonál,hogy megyek-e xy helyre,mert ő onnan szeretne valamit.
Nagyon jó,hogy számíthat rátok,valószínűleg a gyász miatt viselkedett így.
Hagyjad picit,aztán legközelebb ha éppen látod, elmondhatod neki,hogy bátran jelezze,ha szeretne valamit.
Én is olvastam még korábban azt a decemberben indított fórumot, és ezt a mostanit látva rögtön beugrott, hogy kísértetiesen hasonlít a téma és a stílus is. Nincs is ezzel semmi baj, lehet két fórum is, csak nyugodtan be lehet vallani, hogy ugyanarról a szomszédról van szó.
Egyébként elhiszem, hogy jóindulattal és segítő szándékkal közeledik a szomszéd nénihez, de szerintem is ki kell várni még egy kis időt.
Szerintem ez ami vegkepp nagyon rossz otlet.
En pl nem orulnek neki, hogyha mindenfélét hoznának nekem, amire lehet szuksegem sincs, es mindenkepp kifizetnem, akkor is....
Ha abban a boltban, ahol vásároltok van olyan akció, hogy kettőt fizet hármat kap és a szomszéd néni is hasznát tudja venni vigyetek neki belőle. Azzal, hogy ez ajándék volt , ne érezze, hogy mindenképpen fizetnie kell- ő már biztosan tudja, hogy anyagilag is nehezebb időszak vár rá- lehet a vásárlást is emiatt is utasítja el.
Mondjátok, hogy ha bedobja a postaládába, amit kér úgy is jó, lehet, hogy tényleg nincs kedve senkivel sem találkozni, a gyászreakció igen erős lehet még most.
Amikor a gyermekei látogatják ha lehet találkozzatok velük is, nehogy esetleg éppen ők legyenek ellenetek, bár ezt inkább megköszönniük kellene de a mai világban óvatosabb az ember, már mindenkitől tart.
Amikor gyászoltam, én is úgy éreztem, hogy mindenki hagyjon békén.
Pár nap múlva már jólesett volna, ha valaki a hozzám közel állók közül jön, és megkérdezi, hogy vagyok, hogy viselem, még ha valószínűleg úgy is válaszoltam volna, hogy "ne is kérdezd...".
A gyászoló ember sokszor még önmagának is kiszámíthatatlan.
Szóval egy-két nap múlva azért átmehetnétek, tényleg egy kis sütivel vagy bármivel, megkérdezni, hogy van. Akárhogy is fogad titeket mindenképpen érezze felőletek, hogy elfogadjátok és nem nehezteltek rá. Akkor nem fog szégyellni később esetleg ő jelentkezni. De ha ilyen jóban vagytok, ti is érezni fogjátok, mi a jó neki. Ilyenkor a legtöbbet az ér, ha az elfogadó szeretetet érzi tőletek, és a segítőkészséget - ami lehet, hogy most éppen az lesz, hogy kicsit visszavonultok, ha tényleg az jó neki.
Egyébként egy kérdés: valaki nem fordíthatta őt ellenetek? Nincs olyan a láthatáron? Mert azért ez elég hirtelen fordulatnak tűnik több év jóbanlét után, és azután, hogy örült a felajánlásotoknak.
Nyilván.
Hagyd a nénit békén, ha egyáltalán létezik.
Majd szól, ha kell valami.
3 napja temette a férjét, nem 3 hónapja. Franc se vágyna soppingolni.
Ne haragudj, de olyan egyértelmű..főleg ez az agyon magyarázó csöpögős stílus.
Hiába jöttél új regisztrációval.
Amúgy meg, bammeg.. 3 napja temették a férjét, te meg már a nagybevásárlással nyaggatod..
Mond eszednél vagy? Olyan tapintatlan vagy, hogy örülj amiért nem küldött inkább a halál f.ba.
További ajánlott fórumok:
- Anyós reakciója
- Szerintetek is a szakítás a férfi reakciója arra, ha egy nő a következőt mondja neki?
- Félni egy szülő reakciójától
- Hogy mondtad el a főnöködnek, hogy terhes vagy és mi volt a reakciója?
- Válás után új kapcsolat és a környezet reakciója
- Szerintetek okkal esett rosszul a párom reakciója az "ötletemre"?