Megkésett beszédfejlődés? (beszélgetés)
Hallasaval tuti nincs gond. Ha a testvére kicsit is nyöszörog a szobában, már megy be. :)
Mozgásfejlődésben veri a 3 éveseket is,viszont ez a beszéd. Áá.. kész vagyok tőle :( Reméljük beindul az is :D
Akkor kellene aggódnod ha az utasításokat nem hajtaná végre. a hallásával nem lehet gond, az értelmi fejlődésével sem.
Vannak gyerekek akik később beszélnek, Te folyamatosan beszélj hozzá.
Állj a háta mögé 1-2 m-re és adj utasítást neki. Ha akkor is végre hajtja nincs gond.
Sok-sok hintáztatás, pokrócon görgetés, forgatás...
Ha 2-3hónapon belül sem indul el a beszédfejlődés, megér egy vizsgálatot. Valszeg TSMT tornát javasolnak, ha úgy adódna.
Nálunk pont fordítva, férjem csitítgat, hogy semmi gond nincs vele. 😅
Védőnő azt a tanácsot adta, hogyha szeptemberben még nem beszél, vigyük el szakemberhez. Ez 2 hónap, változna ilyen kevés idő alatt valami? :(
Szerintem ne aggódj!A fiúk általában később kezdenek beszélni!(2 lányom és egy fiam van.)
Ha mindent megért nagy gond nem lehet!
Ha 3 évesen sem beszél akkor kell szakember!
Nyugodj meg 1-2 év és szóhoz sem jutsz Tőle! 😊
Szerintem aggódni nem kell, de én a saját megnyugtatásom miatt elvinném szakemberhez. Az én fiam is későn kezdett beszélni, az idő távlatában már nem emlékszem a korára. A férjem már aggódott, én még nem, de elvittem megnézetni, mert sosem bocsájtatottam volna meg magamnak, ha későn kapok észbe.
Vannak olyan esetek, amikor a "fejlődjön saját ütemében" a fejünk homokba dugása. A tied még nem az :DDDDD
Vannak korábban érő gyerekek és vannak akik kicsit lassabban fejlődnek. De ha neked megnyugtatóbb lenne egy szakember véleménye, akkor igenis vidd el.
Esetleg védőnő, gyerekorvos véleményét is kikérheted.
Nekünk a doki 2éves státuszon azt mondta,hogy egy 2èves legalàbb 50szót kell ismerjen.Én kicsit baromságnak tartom az ilyesfajta szigorú megfigyeléseket,elvègre had fejlődjön már minden gyerek a sajàt ritmusàban,ez nem verseny.
Hidd el nem marad néma,sőt lesz olyan mikor annyit fog beszélni,hogy már vàrni fogod,hogy befejezze😅
Te csak tovàbbra is beszélj sokat hozzá,hidd el ràragad minden amit hall.
Sziasztok kedves Fórumozók!
Kisfiam 2. életévét töltötte 12-én és még nem beszél. Legelső szava "autó" volt, ami szerintem nem egy egyszerű szó. Azt hittem nem is lesz gond a beszéddel, dehát csak nem akar még.
Szavakat mondogat, megérti, amit beszélünk neki. Sőt, ha megkérem, hogy dobjon ki valamit a szemétbe, vagy hozzon valamit oda nekem, megteszi.
Sokat olvasok neki, mondókázunk.Babakorától kezdve énekeltem neki, nagyon szerette. (Nincs jó hangom pedig 😅)
Férjem anyukája mesélte, hogy a férjem 2,5 évesen kezdett el beszélni, de akkor folyékonyan. Nos, engem ez nem vigasztal. :(
Szerintetek kell aggódnom? Vagy vigyem el szakemberhez?
További ajánlott fórumok:
- "Kétnyelvű" gyerekek beszédfejlődése
- Hogyan lehet a babák beszédfejlődését segíteni?
- Segítsetek!Hogyan tudnám a fiam beszédfejlődését segiteni?
- 2, 5 éves fiam beszédfejlődése nehézkes
- Mennyi pénzt kérhetek egy órai külön foglalkozásért, mint Nyelv-és beszédfejlesztő óvodapedagógus?
- 9 hónapos babák -kicsit megkésett mozgásfejlődése