Meghalt a párom, itt maradtam a gyerekkel (beszélgetés)
Regi Őszinte részvétem, tudom min mész keresztül, az én párom novemberben halt meg hirtelen váratlanul és hagyott itt minket a gyerekekkel.
A férjed munkahelyén is kérdezd meg tudnak-e támogatást adni, mi kaptunk, nagyon rendesek voltak.
Arra készülj fel hogy a nyugdíjbiztosító szeret kekeckedni.
Mi nekünk a magánnyugdíj miatt még a hagyatékit is meg kell várnunk az igénylésig addig semmilyen ellátást nem kaptunk.
mivel már nálad van a halotti anyakönyvi kivonat , szedd össze az összes papírját, ami munkaviszonyt igazol, minél hosszabb távút, és menj be a nyugdíjbiztosítóhoz, ahova tartoztok. Mondd el mi a szitu, és ki kell töltened papírokat az árvasági és özvegyi nyugdíj igényléséhez, amit onnan kapsz+ p meg a munka viszonyáról meglévő papírok, ez alapján fogják az árvaságit és az özvegyi nyugdíjat megadni. Az étkezési kedvezménynek pedig nézz utána és kérdezz rá, milyen támogatást tudnál igényelni az önkormányzatnál. A családi pótlékot is igényeld meg egyedülállóként, nem sokkal több, de több mint a semmi.
Részvétem egyébként, egy sorstárs
Ha az egy főre jutó nem éri el a meghatározott határt, akkor 50%-os napközi, vagy menza a suliba. De lehet ezt eddig is így kaptátok.
Nagyon sajnálom, fogadd részvétem! Sok erőt és kitartást!
Őszinte részvétem:(
Sajnos mindent igényelni kell,mert ilyenkor vannak dolgok amik megilletnek nemcsak téged hanem a kisfiadat is....Ilyenkor a tragédia mellé, minden segítség jól jön....
Árvaellátáson kívül az egyedülállók emelt összegű családi pótlékát, ill. ha férjed esetleg leszázalékolt volt, akkor az ő nyugdíjának x %-át, özvegyi nyugdíj címén.
Megváltozott anyagi körülmények miatt az iskolai étkezés, egyéb térítés terén is van valami költség-csökkentés. Az iskolánál érdeklődj.
Rendkívüli szociális támogatás, gyermekvédelmi támogatás, lakásfenntartási támogatás, oeptôl lehet kérni évente egyszer gyógyszersegélyt; egyedülaálók felemelt családi pótlékja, temetési segély.
Hirtelen ennyi jutott az eszembe.
Részvétem!
Keresd fel az Önkormányzat szociális irodáját!
Részvétem.
Nem szoknak adni.
Kérni kell.
További ajánlott fórumok:
- Az én hibámból csalt meg a párom és hagyott el a gyerekkel! Van visszaút?
- Úgy beszél velem a párom, mint egy gyerekkel
- Meghalt a kutyám, egyedül maradtam az ürességgel
- Mit tudok tenni, ha párom zsarol a gyerekkel? (Megcsalt, de közvetlen bizonyítékom nincs)
- Magamra maradtam két gyerekkel, karácsony előtt. Nem...
- Külföldön dolgozik a párom, egyedül vagyok a gyerekkel