Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes süti (gluténmentes) recept

Meggyes süti (gluténmentes) recept


A Meggyes süti (gluténmentes) hozzávalói:
3 db tojás
25 dkg cukor v. édesítő
5 dkg puha margarin
1 cs. sütőpor
1 pohár tejföl
10 dkg Schar C
10 dkg Fe-mini vaníliás sütipor
5 dkg kukoricakeményítő


A Meggyes süti (gluténmentes) elkészítési módja:
A tojásokat az édesítőporral robotgéppel jól kikevertem (nem kell őket szétválasztani!), majd hozzákevertem a többi hozzávalót. A masszát beleöntöttem egy kizsírozott-lisztezett tepsibe, megszótam darált dióval és a tetejére egy konzervnyi mennyiségű magozott meggyet tettem, majd pici cukorral megszórtam a tetejét és betettem az előmelegytett sütőbe. Kb. 25-30 perc alatt készre sütöttem (tűpróba) gázsütőben 4-es fokozaton. Mikor kihűlt a tepsiben kockákra vágtam, óvatosan tálra tettem. (Friss sárgabarackkal is szoktam ilyet sütni, az is nagyon finom).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes süti (gluténmentes) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook