Meggyes-diós recept
40 perc
A Meggyes-diós hozzávalói:
20 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg margarin
15 dkg darált dió
2 tojás
2 dl tej
25 dkg magozott meggy
1 teáskanál sütőpor
A Meggyes-diós elkészítési módja:
A margarint habosra keverjük a cukorral,majd hozzáadjuk a tojást,a darált diót és a tejet.Végül beleszitájuk a sütőporral elkevert lisztet,összekeverjük.A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.Tetejére szórjuk a kimagozott meggyet és előmelegített sütőben,közepes hőfokon megsütjük.Amikor kihült,kockára vágjuk,és porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: roxford, 2008. jún. 2. 08:46
A meggyes-diós elkészítési módja és hozzávalói.