Megfázás esetén érdemes éjszakára sapkát húzni a fül miatt? (tudásbázis)
Valamint, ha már nem fáj, a fülmosás.
Én is szoktam időnként menni, most is kéne, mert a jobb fülem eldugult egy orrfújásnál.
Nem érdemes.
Infralámpa a megoldás.
Hála az égnek!
Azért,ha túl gyakori,menjen orvoshoz,nehogy komolyabb baj legyen!
Nem hitték,hogy hisztizik,látták,hogy baj van,de várjunk 3-6 hetet,hátha magától megoldódik! Végül is,ne herdáljuk a lóvét felesleges műtétekre!
Amúgy így utólag,ha eszembe jut,én is mosolygok a szitun,de nagyon megszenvedte szegény gyerek! Nem vagyok az a mindenért rohanunk a dokihoz típus,de mikor elöször mondta,hogy fáj a füle,rögtön vittem...6 hónap és 4 orvos után történt is valami!
Kicsit viccesnek hangzik, ahogy leírtad.
De elszomorít, hogy ennyire nem figyeltek az orvosok :( :( (gondolom azt hitték éppen hisztizik...)
...gyerekkoromban az anyukám a kövirózsa levét" csepegtette a fülembe. Bizsergett és valamelyest csillapította a fül fájást.
Használt ilyet valaki mostanában?
oké, te tudod.
De azért az kicsit se mond számodra semmit, ha a fülgyertyázás ellen jó pár gyakorló hazai fül orr gégész tiltakozik, miközben annak "jótékony" hatásáról csakis a cégektől hallasz?
Nem furi?
mert se melegítő se szívóhatása nincs
tulajdonképpen csak egy kis parádé az egész
Audispray-jel eszembe sem jutott "jönni"... Nekem egy nagyon makacs, elhúzódó, ilyen-olyan szövődménnyel járó influenzám közben/után sokat segített a fülgyertya.
Lehet, hogy csak szerencsém volt és a gyertyának semmi köze nem volt ahhoz, hogy felgyorsult a gyógyulásom. És hogy még viasz sem ment a fülembe, hááááááát hála a Magasságosnak!
Azért én legalább olyan szkeptikus vagyok az ellenvélemények terén, mint te a gyertyával kapcsolatban!
fefelé=befelé
(bocs csak fázik a kezem)
Mert könnyen belragadhat a fülbe, és fül-orr-gégész legyen a talpán aki aztán onnan kiszedi. éppen ezért a FOG-en nem is javasolják, sőt kifejezetten ellene vannak
videoklinika.hu/helfferich0126_fulgyertya/
"Mik a bizonyítékok?
Számos legenda kering a fülgyertyák hatásosságáról. A kísérletsorozatok viszont arra utalnak, hogy semmit nem távolítanak el a fülből. Az amerikai Spokane fül-orr-gége klinikán 1996-ban végzett vizsgálat szerint az égő gyertya semmiféle nyomáscsökkenést nem idéz elő, és a gyertya belsejében csak közönséges viasz rakódik le.
Ugyanezek a kutatók azt is kiderítették, hogy a fülgyertya nemhogy nem távolítja el a fülzsírt, hanem ellenkezőleg, viaszt hagy a vizsgálat előtt fülzsírtól mentes önkéntesek fülében. Semmi sem bizonyítja tehát, hogy a fülgyertyázás a fent említett problémák bármelyikével szemben hatásos lehet.
Kockázatos lehet
A fülgyertyák nem teljesen kockázatmentesek. Használata során előfordulhat égési sérülés, a külső hallójárat elzáródása, illetve szélsőséges esetben a dobhártya átlyukadása is."
Még mielőtt az audispay-el jönnél :D azt sem ajánlják ( légáramlat miatt fefelé fújja a koszt, zsírt, cuccot)
a Nasopax a legjobb orrspray, én azt javaslom
már csak azért is, mert spray, és fújás közben szippantja is akkor több helyre eljut, míg az orrcsepp elcsorog
Igen, azért szerettem volna, de végül sót melegítettem.
Novorin orrcseppet használ, azt ajánlották a gyógyszertárban.
A gyerekemnek fél évig húzták-vonták a dolgot. Minden nap 4-5 alkalommal a fülén volt a só (só zokniban,sapka a fejre,mert egyszerre mindkét oldalra kellett,és a gyerek nem fogja ott tartani),addig,amig ki nem hült.
De szerintem mindenképp menjen orvoshoz a párod! A fiamnak addig húzták,míg műtét lett belőle,most mindkét fülében tubus van,így már hall!
a sapkát melegíteés gyanánt akarod használni?
inkább egy jó orrcsepp/orrspray, az a fülkürtöt is kezeli, ugyanis a fülköóürt nyálkahártyája van ilyenkor megduzzadva s nem szellőzik jól a középfül, ettől recseg
:)
Nem fázik a füle :)
És nem is zsíros :)
Csak megfázott, és általában rámegy a fülére is.
Este melegítettem sót, rátette, de azóta is csak a bal oldalon hallja hogy orrfújás közben "recseg", én meg attól félek nehogy a másik így maradjon.
A meleg sót hányszor kell egy nap ismételni, és kb. mennyi ideig kell rajta hagyni?
szerintem is húzzon rá egy sapit, max este lehúzza a fejéről ha melege lesz. :)
(Bár lehet fülét ki kellene tisztítani fültisztító pálcikával, mert ha túl sok zsír van benne, akkor is szokott recsegő/cuppogó hangot hallatni - nem kötekedésként írtam, csak ez is lehet a háttérben. Az egyik barátnőm szokott ilyenről panaszkodni, de neki ki szokták öblíteni a fülét a F-O-G-en.)
Férjem megfázott, éppen csak hőemelkedése volt, már az orra sem folyik annyira, de mondja hogy "recseg" a füle.
Nem tudom hirtelen mit tudnék csinálni, ha éjszakára sapkát húz, az segítene hogy a füle is kitisztuljon?
További ajánlott fórumok:
- Szülő otthon tarthatja a gyerkőcöt, megfázás esetén? (..vagy kérik az oviba az orvosi igazolást)
- Megfázás és este fulladásig köhögés esetén egy kisgyermeknél, mit lehet még tenni?
- Megfázás esetén mit adnátok egy 5 éves gyereknek?
- Mit gondoltok, egy 10hónapos babánál lehet használni a gőzkabbint néhány percre megfázás esetén?
- Megfázás esetén mivel segíthetem a kutyám gyógyulását?
- Mitől lehet megfázás esetén émelygés? Mit tudok tenni ellene?