Megbocsájtani könnyebb vagy felejteni? (beszélgetés)
:):):) de aranyos vagy!!!!
Szóval a lényeg: tudok. Csak nehezen felejtek. Igazából nálam az a baj, hogy könnyen megsértődöm.. de mégis úgy érzem tudok különbséget tenni sértés és sértődés között. Ha kis valamin kapom fel a vizet, akkor fél óra alatt kipuffogom magam és utána annyi is. Nem agyalok a dolgon, nem görcsölök.
De ha az általam vélt határt átlépik, akkor meg épp ezt csinálom: agyalok, görcsölök.. és belelovalom magam az egész helyzetbe, míg végül aludni is alig tudok.
Eszternek hívják a lányomat.
Már nem lehetek elfogulatlan...:)
Ha tudsz megboczájtani, az neked ajándék.
Tudj!
Igaz. Egy nap kevés.. pláne, hogy mellette ilyenkor pluszban beköszön még egy kis magánéleti vihar is.
Most úgy vagyok ezzel, hogy elfelejteni nehezebb lesz, de most már úgy látom: nem lesz lehetetlen vállalkozás.
Szerintem nem az a fontos, hogy megbocsátasz vagy elfelejted, a lényeg az, hogy megbékélj a történtekkel, és az érzelmeiddel. Ha neked személy szerint nem fájna ami történt, akkor nem is volna probléma ez az egész, így van? Akkor nem is gondolnál az egészre, ugye? Tehát, a fájdalmadat kell elengedned, és ha ez megtörtént, nem lesz már jelentősége annak amit tett. Ami egyébként (már amit tett) az ő szemszögéből nézve lehet hogy nem is egészen úgy néz ki, mint a te szemszögedből.
Ha gondolod, én tudok neked segíteni, priviben egyeztethetünk.
Jam, közben észrevettem a téma címét is .. :D egy jó idő után tapsolok most magamnak:D
Magára a szituációra reagáltam, valóban könnyebb megbocsájtani, ugyanis mindíg ez áll a felejtés előtt. Fordítva nincs.
Ez mind felfogás kérdése...
Engem is megbántottak már többször is mélyen, de ha tényleg fátylat borítottam a múltra, egy idő után már nem emlékeztem a történtekre.
Nem vagyok amnéziás, egyszerűen valóban megbocsájtottam :D
Itt nemhiszem hogy akkora veszekedésről lett volna szó, amit ne lehetne félretenni, és okos felnőtt ésszel végiggondolni.
egyetértek...
bár életem nem minden pontjára emlékszem, :)
Van egy mondás:
Megbocsájtunk de nem felejtünk.
Mi egyátalán a megbocsátás???
Van olyan bűn, amit sokan nem tudnának megbocsátani,én megtettem... de elfelejteni???
Emberfüggő. Vannak akik könnyen megbocsátanak, és felejtenek.
Az érzelmileg szélsőséges emberekre jellemzőbb, hogy haragtartóak.
Ja és az sem mindegy, hogy aki megbántott mennyire kaparja a falat azért hogy megbocsáss.
A: Ja bocsika- nem vmi lenyűgöző.
De ha látod hogy neki is fáj, akkor könnyen fog menni a megbocsátás és egy idő után már jelentéktelen lesz az ügy.
Egy nap kevés. Adj időt magadnak.
Mellesleg ha nem tudod elfelejteni, vagy legalábbis könnyebben venni azt a dolgot, akkor megbocsátani nem tudsz. De azért idő függvénye is.
Aki haragszik, azt megbékél. Idővel :)
Igen, én is így gondolom..
Persze mondtam: hogy meg van bocsájtva, meg minden.. de az agyamban még a történtek kavarognak, egyszerűen nem bírom elfelejteni, túl lépni rajta. Tudom, hogy nem volt szándékos.. nem szándékosan sértett meg, de akkor is. Nem akarok mélyen szántó gondolatokba kezdeni: de tényleg úgy érzem, hogy vérig sértett.
a másik pedig az, hogy ha belegondolsz minden embernek lehet rossz napja...
Ha őszintén meg tudsz bocsájtani, felejteni is fogsz tudni..
Megmondom igen .
Egy emberi szív ugyan nem felejt DE ha valóban megbocsájtottál, akkor elfogod felejteni idővel, én NEM mondtam hogy most azonnal fogod elfelejteni... így.
További ajánlott fórumok:
- 2010 nyarára legyünk bombázók! (vagy legalább pár kilóval könnyebbek)
- Ma vagy mondjuk harminc éve könnyebb fiatalon semmiből indulni?
- Barátommal elég szépen összevesztünk, lehet hogy végleg. Hogyan lehet felejteni?
- Visszaszerezni, vagy elfelejteni életem legnagyobb szerelmét?
- Bizonytalan ex vagy csak lekoptatás? Érdemes küzdeni vagy felejteni kéne?
- Képtelen vagyok elfelejteni a múltat.