Megbetegedhet az 5 éves lányom az uszodában? (tudásbázis)
Mondjuk a babaùszás nem egy agyonklòrozott medencében szokott törtènni, de egyébként én is klassz dolognak tartom.
"A klòr az arra érzékeny nyálkahártyákat irritálhatja, ki is marhatja, és ìgy megszűnnek a kòrokozòkkal szembeni védvonalak."
Nekem is 5 éves a lányom, én örülnék, ha az ovi elvinné az uszodába (úszni tanulni) még egy megfázás vagy gomba árán is. Ugyanis az úszni tudás megmentheti az életét, de a gombába meg a megfázásba nem haltak bele sokan.
Viccet félre, szerintem mielőtt elengeded, menj el vele és a korábban adott hasznos tanácsokat tanítsd meg neki (törölköző pópó alá, alapos törölközés /ujjközöket, hajlatokat főleg/, mindig papucs, alapos hajszárítás stb.) és nem lesz gond. :)
Az úszás a legjobb sport és erősíti az immunrendszert. Sok hasznára lehet később ha megszereti a vizet.
Anyósodnak meg ajánld figyelmébe a google-t és a "babaúszás" keresőszót. Ha a 3 hónaposnak nem árt, akkor az 5 éves is túléli, nem igaz? :)
Réges régen, amikor a fiam járt az ovival uszodába, lehetett segíteni az ovónéniknek elkísérni a csapatot a foglalkozásra. Én is voltam velük párszor. Volt olyan gyerek, akinek télen sem volt sapkája, vagy nem tettek neki váltó ruhát.
Egyik másik gyerek csak játszott, mások próbálkoztak az úszással, de mind élvezte.
Nem baj, ha aggódik anyósod, biztosan szereti az unokáját. Meg kell találni a középutat.
Én voltam már megfázva augusztusban 28 fokban...télen nem voltam olyan beteg,mint akkor...
El lehet kapni bármit az uszodában,de anyósod félelmét kicsit túlzásnak tartom...
Azt neked kell tudni, hogy úszásoktatásra viszik-e a gyerekeket vagy sem.
Igen, meg lehet fázni, el lehet kapni ezt meg azt. Ahogyan a metrón is vagy az óvodában. Az úszásba még senki nem halt bele :)
Az anyósod meg hülye, mert májusban MELEG VAN, így fürdés közben nehéz megfázni. Te meg azért, mert hallgatsz rá, a józan eszed helyett.
májusban mennek az ovival.anyósom folyamatosan cseszeget,hogy ez meg az is járt s milyen beteg lett,mert megfázhat.mert fertőzésveszély stbstbstb...
azért szeretném,mert a Balatonba is 1-2 óra könyörgés után mert tavaly nyáron is belemenni:((
mit csinálnak ekkora gyerekek, oktatják őket úszni vagy játszanak?
További ajánlott fórumok:
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Mindent a babaúszásról! Érdemes most el kezdeni, vagy várjunk a jobb időre? Megbetegedhet tőle a baba? Meddig van búvár reflex?
- Policisztás petefészek megbetegedés
- Tapasztalt már valaki uszodában hasonló jelenséget? Normális jelenség ez?
- Tapintható nyaki nyirokcsomó, megbetegedés nélkül mire utalhat 5 éves gyereknél?
- A 11. kerületi Nyéki Imre Uszodában hány éves korig adnak diákjegyet?