Megacolon (beszélgetés)
Örömmel olvastam hogy nem olyan nagy a baj ,mint első olvasásra tünt!De erre valóban oda kell figyelned hogy szegénykének már a nagy erőlködés se okozzon fájdalmat és a későbbiekben aranyeres panaszokat.
Gondolom ilyeneken hogy lekvár ,meg kamillatea rendszeres ivása-már túl vagytok.
Valóban a bábterápia is szokott eredményt hozni ,meg a firkálgatás gyurmázás ....stb .
Jó egészséget kívánok az egész családnak.
Sziasztok!
Azóta változtak a dolgok, de köszönöm a hozzászólásokat.
Ami nálunk lehetett volna, az nem veleszületett, hanem szerzett. Már mikor említette a doki ellent mondott neki az a tény, hogy inger minden nap volt.
A gond az, hogy szinte semmit nem eszik, ezért lett szorulásos. Minden allergia negatív, kap székletlazítót, amivel nagyon jól beállt a kaka, naponta, maximum 2 naponta kakilt hónapokig.
Most is, igaz most más jellegűbb a dolog, mert elkezdtem dolgozni, és most is lenne minden nap, ha nem tartaná vissza. Szervi baja nincs, ez lelki. Vagy megviselte valahol lelkileg, vagy ezzel büntet, igaz így is van kaka minden nap, csak órákon keresztül kínlódik, mielőtt kinyomja.
Kedves Kakuk Jánosné!
Próbáltam a senna teát, de sajnos nem hajlandó meginni. DE mint fentebb írtam itt már lelki oldalú a dolog.
Mindenesetre találtam pszichológust, aki ilyen korú gyerekekkel talán szót ért. A baj, hogy nem igazán beszél, és a bábterápia sem túl célravezető, mert nem tud még olyan szinten elvonatkoztatni.
Úgy néz ki a nem evés mögött is valami félelem állhat. Reméljük okosabbak leszünk hamarosan.
Szia! Nekem is ez a bajom, de azon kivül hogy alkar vastagságú a székletem kevés panaszt okoz. Én kiskoromtól székrekedéses vagyok, gyakran van szorulásom és ezek miatt bélgyulladásom is.
Azt mondta a doki nem kell kezelni, mivel nálam ez nem veleszületett hanem szerzett. Simán el lehet igy 100 évig is élni. Persze a veleszületett az más, ott azt hiszem idegi beidegződéssel is gond van.
Sajnos saját tapasztalatom van ,mivel pontosan ilyen betegséggel született a fiam 37évvel ezelőtt,illetve még súlyosabb volt a dolog ,mert rögtön a születésekor jelentkeztek a tünetek aminek rendezése sok sok év kitartó orvosi munka és az én közreműködésemmel /beöntések adása/ oldódott meg .Ezeket most nem részletezem hogy ne keltsek még nagyobb aggodalmat és különben is minden betegség lefolyása más és más.
Mégis azt javaslom hogy ha eddig nem mondta senki az első dolog hogy lenni kell minden nap székletnek ,mert a pangó széklet fölött de gyakrabban az alatta lévő béltraktusban szűkület vagy veszélyesebb esetben bélelzáródás alakul ki .
A szenna levélből főzött tea itatása enyhébb esetekben eredményt hoz.
Nagyon jó lenne ha a Heim Pál kórházban Tasnádi Géza doktor úrhoz/ha még dolgozik/ eljutnátok de Sárközi tanár úr is abban az időben nagy szakértője volt ennek a betegségnek .
Figyelemmel kísérem kisfiad sorsának alakulását és amiben tudok segítek ,mert én végig jártam az ezzel a betegséggel kapcsolatos utat .
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a betegséget? Hogyan zajlik a műtét, mivel jár?
Kisfiam 26 hós, és hónapok óta nagyon rosszul eszik. Emiatt sorozatos szorulása van, és visszatartja.
Orvos renyhe bélmozgást észlelt, és uh-ot kért, valószínűleg ez a baj. Azaz vastag bél tágulat, a sorozatos visszatartás miatt csak pang a széklet. Nehezen, és hosszú idő után ürül. Életveszélyes lehet kezelés nélkül, komoly szövödményei vannak.