Meg tudjátok írni esetleg, hogy mit kell pontosan beküldeni az OEP-nek.A költs.tér.papírt meg a jegyeket amivel utaztam vagy van még más is? (tudásbázis)
Az igen, nem kapkodják el.
Még az lett volna a kérdésem ha már ennyi segítséget kaptam, hogy ha a 4 alkalom alatt autóval is megyek meg tömegközlekedéssel akkor azt is elfogadják?
A területileg illetékes Egészségbiztosítási Pénztárhoz kell beküldened a kitöltött utalványt és a jegyeket.
Nem kell mindent kitölteni, csak azt, h beutalt vagy és bankszámlára v postacímre kéred a térítést. Dátumozni , aláírni és föladhatod.
Bár ezt az utazási utalványra írják,de tök ugyanez érvényes erre a papírra is:
Amennyiben a beteg nem jogosult az utazási költségtérítési utalvány használatára, a beutaló orvos 4 megjelenés igazolására alkalmas, „utazási utalványt” állít ki, a beutalással egyidejűleg.
A beutalásra jogosult orvos által kiállított „utazási utalvány” nyomtatvány hátoldalán négy „ellenőrző szelvény” rész található, amelyen az egészségügyi intézményben megjelenést (megjelenéseket) igazoltatni kell a kezelést végzővel. A megjelenés igazolása nélkül nincs lehetőség a költségtérítés kifizetésére.
A költségtérítés kifizetése utazási utalvány használata esetén
A felhasznált „Utazási Utalvány”-t a menetjeggyel együtt a lakóhely szerint illetékes regionális egészségbiztosítási pénztár részére kell megküldeni vagy személyesen beadni, ahol a kérelmet elbírálják és jogosultság esetén utólag kiutalják a költségtérítést, az adott távon menetrend szerint közlekedő közforgalmú közlekedési eszköz legolcsóbb díjtételű menetjegyének árát, csökkentve azt az esetleges menetjegy utazási kedvezménnyel.
További ajánlott fórumok:
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Hova lehetne saját verseket beküldeni?
- Ha kitöltöttem programmal az adóbevallást, akkor hogyan tudnám beküldeni, ha nincs nyomtatóm és más program meg se nyitja?
- Hová kell beküldeni a megváltozott munkaképesség elbírálásához szükséges papírokat és milyen nyomtatványt kell kitölteni?
- Szegediek, tudjátok pontosan hol van ez?
- Tegnap(03.12) láttam a tv-ben a Knorrnak új akciója indul, nem tudjátok mik a feltételek, mit kell beküldeni?