Meg tudja valaki mondani milyen ételeket lehet enni, ha nagyon erős hasmenése van valakinek? (beszélgetés)
Igazán nincs mit!
Jobbulást!
Köszönöm szépen. Sajnálom, hogy saját tapasztalatból tudtál írni. Soha sem jó az ilyen.
Köszönöm még egyszer.
Most ne egyen,csak igyon.
Ha csillapodik a hasmenések száma,akkor jöhet a rízsnyákos leves,a banán,rengeteg kalória van benne,répával csinján,mert valakit meghajt,valakit megfog a répa!
Ha már kevesebb mennyiség jön,akkor ezek :
Sós vízben főtt krumpli,párolt csirkemell,alma kompót,rízs.Fekete tea tisztán.Ásványvíz pici sóval.
Kerülje a finomitott cukrot,teát,mert hajt!A húsleves az első napokban szintén hajthat!
A folyadékot kortyonként igya,mert az inger miatt végigszalad rajta.
Remélem tudtam segíteni.Betegségemből kifolyólag sajnos saját tapasztalat mind:(
Jaj, tényleg. Most hogy írjátok valóban egy csomó minden jó. És hogy milyen kis löksi vagyok, van itthon egy csomó háztartási keksz, répa, sőt még banán is, és eszembe sem jutott, hogy azt ehetné.
Szegénykém. Nagyon köszönöm a segítségeteket. Megyek is és adok neki. Aztán lehet, hogy tényleg megitatom egy kis pálinkával is. Arra én is gondoltam, mert hallottam, hogy kitisztítja a dolgokat, de csak mézes barack van itthon.
Hát ha a hasmenés csak a túlevéstől lehet akkor tényleg jó a rizs, krumpli, de a folyadékot pótoljátok, mert nagyon hamar kiszáradhat!!!!
Ilyenkor én mindig teába áztatott kekszet szoktam!
Viszont ha tovább is fennáll a helyzet akkor tényleg orvos kell mielőtt teljesen kiszárad!!!
A rizs, krumpli, répa és a banán fogós cuccok. A cukros tea, víz és a ropi a kiadott ásványi anyagokat pótolja. Egyszerre csak kevesett, hogy tudjon rendesen felszívódni a bélrendszerben.
Jobbulást a párodnak!
banán, vagy reszelt sárgarépa, mindkettő nagyon jó,
az Imodium tényleg hatásos, nekem a múlt héten szombaton tett jót, egyetlen szem :D
További ajánlott fórumok:
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- Barátomnak tegnap délután óta hasmenése van, éjszaka már hányt is, azóta nagyon sokszor. Lehet szalmonella?
- Nagyon fáj a gyomrom, vízszerű hasmenésem van, és öklendezem. Mit csináljak?
- Tartalmas ételeket tudnátok mondani építkezéshez!
- Tudnátok mondani olyan ételeket, amiket koliban főzőlapon is kényelmesen el lehet készíteni?
- MIlyen ételeket adhatok 8 hónapos fiamnak, akinek hasmenése volt?