Meg tudja nekem valaki mondani, hogy az elveszített halotti anyakönyvi kivonatról másodlatot melyik önkormányzat állít ki? (tudásbázis)
Úgy gondolom, hogy most, hogy túlvagyok az ügyintézésen, leírom hogyan működik, hátha vkinek még fontos lesz.
A halotti anyakönyvi kivonatot ott (Bp-en abban a kerületben) állítják ki, ahol elhúnyt az illető. Az elsőt ingyen, de ha pótolni kell elveszítés vagy bármi miatt, az 2.000,- Ft illetékbélyegbe kerül. Valamint sem az okmányiroda, sem az ügyfélszolgálat nem illetékes a dologban. Kizárólag a polgármesteri hivatal anyakönyvi osztálya. Vagyis az ő félfogadási idejüket kell megcélozni. Egyébként még1x köszi mindenkinek aki segített, mert igazából teljesen jófelé terelgettetek!
Bocsi én csak a jogszabályt tudom :)))
De egy másik törvény viszont azt települést veszi figyelembe, ahol a személy elhalálozott.
Kissé joghézag van.
az én rokonomnak a tartózkodási helyén lévő önkormányzat adta ki, nem az állandó lakcím alapján kaptuk meg!
Esetleg telefonon nem tudsz érdeklődmi?
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a felháborító anyakönyveztethető nevekről?
- Miért kapnak a rendőrök önkormányzati szociális bérlakást?
- Koronavírus miatt, állás elveszítése
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Van valaki, aki hitel nem fizetése miatt elveszítette a lakását vagy házát?
- Milyen keresztneveket tartasz a legszebbnek? (Magyarországon anyakönyvezhetőekre gondoltam)