Még csak 21-e van, oszt már semmi pénz nincs a számlámon.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Így van! Mindig, a táblázaton bejelölt napon!
Nálunk most a dupla-nyugdíjat kezdték el hamarabb kihordani: ülök a napsütéses padon a ház előtt, ott terem előttem a postás, hogy kihozná a nyugdíjamat még azon a napon (2 nappal korábban a jelzettnél), ha nekem is jó.
Ugyanis egyszerre csak meghatározott összeggel jöhetnek az utcára, így a postához közeli tömbházakba elkezdték hamarabb hordani, és nap közben többször feltölti a táskáját a postás odabent.
Naná! Voltunk ott többen is nyugdíjasok, nyomultunk fel a lakásunkba, hogy ne az utcán számolja már a pénzt, valamivel védettebb számára épületen belül a folyosó.
De egyébként valóban kizárólag a kis tájékoztatón aláhúzott dátumokon kapjuk a nyugdíjat.
Rúg a Rigo verje devla
Nem ízlik a kemény széna
Ha rárakom az istrángot, szetrúgja.
De, ha rummal megitatom,
A kordélyba befoghatom,
Úgyis tudja, bedzsalunk a csárdába.
Hej, Rigó, Rigó, te részeges ló,
De megittuk a zab árát.
Jaj, Rigó, Rigó, de sárga csikó,
Hát együtt látjuk, de a kárát.
De megittuk a zab árát.
De este, hogyha haza dzsalok,
A sarokba leszovezok,
De a romnyi azt vakerja agyonver.
De a roma nagyon fürge,
Ugrik, mint az öntött ürge.
Gyere Rigó, igyunk meg egy bögrével.
De megittuk a zab árát.
De megittuk a zab árát.
Kiaváztam a vásárra, igen jó volt a ló ára,
A Rigómat rásóztam egy gádzsóra.
De beaveltam a csárdába,
Alig néztem a pohárba,
Hát a Rigó, részeges ló,
Nagypatájú rumos hordó
Utánam jött, mert a vizet nem bírja.
De megittuk a zab árát.
De megittuk a zab árát.
Most ránéztem egyik ilyen fórumra, csak egyetlen fórumozóra. Regisztrációja óta ez a témája, mikor jön a nyugdíj, GYES, ápolási és most az aktív korúak?
Eltudom képzelni, hogy eleinte a szülő nyugdíjából éltek, jött a gyerek, aztán ápolási, elhunyt az idős, most aktív korút vár. Nincsenek nagy igényei.
Ha eléri a nyugdíjkorhatárt, akkor meg sír, hogy miért csak annyi, az annyi?
Igazából azért érthetetlen a százezres nagyságrendű hsz, mert:
-A számlásoknak meghatározott napon
-A postaiak pedig kaptak egy éves naptárt, érthetően! bejelölve, személyre szólóan
A postás nem visz magával több milliót biztonsági okokból, ezért van a kihordás ideje változó napokon. Így kisebb pénzösszegek vannak nála, kevésbé éri meg őt kirabolni. De a szemelyre kapott naptár FIX dátum.
Már ha a nyugdijakról van szó, többit nem tudom.
A hónap mindenkinek ugyanannyi napból áll, felesleges rugózni rajta, ha X két nappal korábban kapott az ország másik felén. Nyilvan van úgy, hogy valamiért jó lenne korábban kapni, de "az" a fórum láthatóan az előbbiről szól.
Miért kér mindenki tőlem bocsánatot? :O Nem érzem megbántva magam. :) Csak olyan deklaráló ez a segélyes szó. Vagy te nem érzed?
Amúgy meg itthon van pénzem. A ciha alatt tartom. A csajaimnak. Tudjanak diort vásárolni maguknak. :)
Nem tudom, de annyi fórum van azzal a kérdéssel, hogy mikor érkezik?....tuti megmondja ott valaki.
És ezt nem bántásként írom, csak nem tudom felfogni, hogy minden hónapban miért kell feltenni ua. kérdést?
Bocsi , hogy troll lettem a vallomásodban!
Hagylak kibontakozni, mennyire vagy szellemes és érdekes.
Hajrá!!! 🤣🤣
Ne bújulj, jól tolod.
A Kájoni-kódexben van egy klassz szöveg:
"Fene bolond eszemet,
Mind elittam a pénzemet
Kit megittam
Kit megettem
Kit a lányokra költöttem.."
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ciki ha egy 30éves férfinak nincs semmije?
- A csodálatos /Q10/ "Hadüzenet a halálnak"- és ebben nincs semmi túlzás !
- A 2 éves kislányom még csak nagyon kevés szót használ. Normális ez? (A hallásával nincs semmi probléma.)
- Mitől fájhat a tarkóm már 4-5 napja, ha a vérnyomásommal nincs semmi baj? Fájdalomcsillapító nem használ, csak fekve jó.
- Hogy erősíthetem a csuklóm? (Nem vastagítani szeretném.. csak erősíteni) és nincs szükségem semmi bodybuilding edzéstervre...
- Telepítettem a Skype programot, én mindenkit hallok csak a többiek engem nem. Vajon miért van ez, amikor nincs elnémítva semmi?