Medvetalp(Csokoládés csészealj) recept
35 perc
-
-
-
A Medvetalp(Csokoládés csészealj) hozzávalói:
12 dkg lágy vaj
8 dkg cukor(barna)
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
15 dkg búzaliszt
1 kiskanál sütőpor
10 dkg sötét csoki(70%-os)
3 ev.kanál tej
A Medvetalp(Csokoládés csészealj) elkészítési módja:
A sütőt 190°C-ra(légkeveréses sütő csak 170°C) előmelegítjük. A vajat a cukrokkal kézi mixerrel habosra keverjük.Majd beleöntjük a tojást és jól elkeverjük. A lisztet,sütőport és a kakaót a vajas-tojásos keverékre szitáljuk.A csokit darabokra vágjuk(kicsi)és a tésztához adjuk,majd az egészet jól összekeverjük. 2kiskanál segítségével tésztahalmokat teszünk a sütőpapírral kibélelt tepsibe.A kupacok tetejét villával kicsit lelapítjuk, majd kb 15 percig sütjük.
A tésztát nem kell túl puhára, folyósra csinálnunk, mert a sütőben szétfolyik és a szélei kiszáradnak.Langyosan tálalva a legfinomabb:)
Akár 5 napig is tárolható.(légmentes zacskóba, dobozban)
Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tina0703, 2009. jún. 1. 18:30
A medvetalp(csokoládés csészealj) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.