Kevert zabpelyhes süti recept
A Kevert zabpelyhes süti hozzávalói:15 dkg liszt
10 dkg zabpehely
10 dkg cukor vagy édesítő
1 alma
1 banán
0.75 dl olaj
1 joghur ( 125g )
1 dl tej
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 tojás
A Kevert zabpelyhes süti elkészítési módja:
A zabpelyhet megpiritom, majd a liszthez keverem, a szódabikarbónát is hozzá keverem. A joghurtot, a tejet , a tojást az olajat, a fahéjat és a cukrot össze keverem, majd hozzá adagolom a lisztes keveréket, végül bele keverem a lereszelt alámát és az összetört banánt. Kivajazott és lisztezett tepsiben 200 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Nikó81, 2009. jún. 1. 10:51
A kevert zabpelyhes süti elkészítési módja és hozzávalói.