Medrol - Bármilyen tapasztalat érdekel! (beszélgetés)
Üdvözlök mindenkit!
MEDROL szedési tapasztalataimat osztanám meg:
1 évnyi, orvostól orvosig küldözgetés, és sok eltérő diagnózist követően, kaptam végül MEDROL tablettát: Neuritis Vestibularis diagnózisra!(= egyensúlyszerv idegsejtjeinek gyulladására)
1 éve fennálló panaszaim a következőek voltak: állandó jó indulatú helyzeti szédülés, fül-hallójárátok két oldali állandó nyomás szerű érzése,fül recsegés-ropogás, látászavarok, arcüreg idegek fájdalma.
Medrol kezdő dózis első 3 nap: 96mg,azutan 16mg.inként csökkentve!
1-3.nap: 96 mg
4-6.nap: 80 mg
7-9.nap: 64 mg
10-12.nap: 48 mg
13-15.nap: 32 mg
16-18.nap: 16 mg
Most járok a 12.napnál és pár nap után már jelentkeztek nálam a mellekhatások:
- erős szívdobogás a nap bármely randon időszakában
- hangszál dagadas,deformáció a hangszínben(mintha berekedtrm volna)
- álmatlanság- éjszaka erős izzadás,mintha szaunában lennék,
- napközben verejtékezés random szerűen
- Amint felére csökkentettem az adagot, a 10.-11.naptól puffadás,ízületfájdalmak, térd és boka, csont fájdalom, nyilalásszerű,szúró égő fájdalmak a csontjaimban! ( Ez kb. 24-32 órán keresztü)
- Szédülés, mintha egy vízágyban feküdnél
- Bőrben a folyadék felpuffadása,haspuffadás
A napi dózis mellé a kövtekező gyógyszerkészítmény kiegészítőket kellett szednem:
- 2x20mg Pantoprazole Teva (gyomorvédő) ezt az adagot egyszerre reggel egyből bevenni
- 2x60mg Kaldyum
- napi 1 vízhajtó tabletta
- napi 1 B6 vitamin komplexum
- D és C vitamin
Az betegségem tünetei még nem enyhültek a 11.nap után sem.
Kérdezném, hogy a Medrol mennyi idő után,milyen dózisok mellett fejti ki a hatását?
Köszönöm
Nem sokáig szedtem, talán egy hétig. Ugyanis felborzolta a helicobacter pylori nevű bacikat a gyomromba és elszaporodtak. A gasztro kezelés után semmi problémám nem volt a gyomrommal, viszont nem is szedtem a Medrolt sem utána. Izületileg tünetmentes is lettem 1-2 évig. Közben a dokim is eltünt. Amikor a térdemmel reumatológushoz mentem Leflonumidot írt fel. Azóta is szedem, de már napi 10 mg-ot. De nem mindig veszem be, mert jól vagyok.
Azon az egy héten mikor szedtem a Medrolt, igen hatott nem fájt a csuklóm.
Szeded még?
Hatott mikor szedted?
Sziasztok !
Megkezdtem mai nap a medrol szedését.
Szerencsére csak egy kúra orrpolip műtét előtt, 64mg kezdtem és 3 napig ezzel folytatom és 4 nap csökkenthetem az adagot ,eddig még szerencsére nem nagyon észleltem olyan nagy mellék hatást remélem így is marad .
Sziasztok!
Medrolt szedek tüdőproblémára február 20-óta 32mg. kezdtem, majd 16mg, egy hete már 8mg. KB. 3hete valami kiütések jöttek a könyökömre, ami úgy el is lett volna. Viszont egy hete ezen kiütésektől, elég agresszívan elindult az egész testemen, ez a förtelmesen viszkető, rendkívül vörös/ gyulladt/ kiütések.A kezelőorvos azt mondja, hogy a medroltól nem lehet. A bőrgyógyász nem tudja mik ez! Nem tudom mit csináljak? Nem pattanások!Járt már valaki így? Köszönöm a hozzászólást!
Sziasztok!
Medrolt szedek tüdőproblémámra 2020.november óta fokozatos csökkenttéssel. Most 4 mg. Kérdésem az lenne, be adható-e a Covid elleni oltás a gyógyszer szedése alatt? Valaki esetleg tud erről? Köszönöm
Az előzőekhez még annyit, hogy nálam nem fordult elő mellékhatásként csupán a néha a rekedtség.
Viszont egy jótanács: aki medrolt szed-folyamatosan az szedjen mellé valamilyen kalcium pótló szert, pl. kalcitriót, és káliumot is-ha az orvosával megbeszélte.
Sziasztok.
Mi a különbség a masteron és a mastabol között?
Köszönöm
QUAMATEL
de nem én szedtem
További ajánlott fórumok:
- Kaptam egy kínai kelt, de nem tudom mit lehet főzni belőle. Bármilyen recept érdekel.
- Kinek van bármilyen tapasztalata internet utalvánnyal kapcsolatban?Nekem sajnos állandó probléma a feltöltése.
- Calli tea tapasztalatok! vagy bármilyen kínai gyógynövémyes termék/tea!
- Van valakinek esetleg az ELTE érettségi előkészítővel kapcsolatban bármilyen tapasztalata?
- Hová forduljunk, ha egy esetleges Prader-Willi-szindrómás beteget diagnosztizáltatni szeretnénk? Bármilyen info, internetes fórum érdekel!
- Tud valaki bármit az RSV vírusról? Van valakinek bármilyen tapasztalata?