Meditációs tapasztalatok, tanácsok, praktikák (beszélgetés)
Biztos hogy nagyon jó, másoktól is hallottam már.
Én azért nem próbálom meg, mert másra is keresek megoldást. Valami olyan kell nekem ha már pénzt adok ki, aminek szerteágazó hatása van, harmonizálja az életműködéseket.
www.alvasguru.hu
Nekem sokat segít.
Írtad hogy csak december óta meditálsz, és természetes hogy nem tapasztaltál meg még mindent. Csak érdekelt, vajon az én problémámra tudod-e már a választ.
Az is valami hogy teljesen nem szakadunk el a valóságtól - egyenlőre. Az viszont szuper, hogy már megtapasztaltad azt a végtelen békét amiről én még csak olvastam.
Nekem egy riasztó tapasztalatom volt egyszer, lehet hogy e miatt nem vagyok azóta képes teljesen átadni magam a meditációnak. Azt vettem észre hogy egy re lassúbb és felületesebb a légzésem miközben figyelem. Egyszer csak nem vettem levegőt, nem is hiányzott. Ez rémített meg, de nagyon. Miközben nagyon jól elvoltam levegővétel nélkül, bevillant hogy abba kell ezt hagynom, mert ha elveszítem az eszméletemet, még úgy maradok.😀
Enis nagyon nagyon stresszes vagyok es sajnos szorongok, jarok mar pszichologushoz de még csak 2 alkalom volt, de lehet nem tudom elkerulni a gyógyszert.. Enis szeretnék meditalni vagy relaxalni de igy egyedül otthon szerintem ez nem menne nekem, sajnos nemtudok kikapcsolni. Nekem viszont eleg súlyos alvas zavarom is van, es mar nagyon kivagyok, testi tuneteim is vannak, ritmus zavar extra stb, egyre rosszabb a helyzet.
Nekem a fő dolog az lenne, hogy az alvasomon tudjak valtoztatni mert ez igy teljesen tonkreteszi a szervezetet.
Tudom kicsit úgy hangozhatott az előző két hozzászólásom, mintha óriási tapasztalatom lenne. Sajnos én is csak kezdő vagyok, még csak múlt december eleje óta csinálom. Viszont azt nár én is érzem, hogy jót tesz és szükségem van rá.
Szerintem a jelentudatosság vagyis a meditáció gyakorlása közben nem tudod annyira elveszíteni a külvilággal való kapcsolatodat, hogy ne érezd az idő múlását. Én úgy vagyok vele, hogy bárcsak sikerülne, de egy alap éberségem azért megmaradt mindig. 2 alkalommal sikerült megtapasztalnom azt a határtalan, szinte végtelen békét és nyugalmat, amire mindig is vágytam. Olyankor valóban nagyon el lehet mélyülni. Viszont az olyan fantasztikus, hogy az mindent megér.
Biztos hogy így van, én is köszönöm hogy leírtad. Én csak nem rég kezdtem a meditációt. Én csak azt nem tudom és kicsit aggaszt, ezért is nem tudok nyugodtan meditálni, hogy mi van ha annyira elmélyülök a gondolatlanságba, hogy tovább meditálok mint szeretnék, és valami fontosat e miatt nem végzek el, vagy nem indulok el.
Telefon beállítás kizárva, más ötletet szeretnék.
Szia!
A meditálás lényege, hogy ki tudd kapcsolni a gondolataid és csak magadra figyel, csak a jelenben legyél. Mivel nem ehhez vagyunk hozzászokva ezért ez kezdetben nehéz. Viszont a rendszeres gyakorlás meghozza az eredményt. Én december eleje óta csinálom és most már érzem az előnyeit Kevésbé vagyok stresszes, megfontoltabb, higgadtabb lettem. Meg tudom oldani, hogy ne ragadjanak magukkal a heves érzelmek. Az alvásom is sokat javult.
Meditálni nem csak ülve lehet és főleg nem törökülésben. A meditálásnál nem az a lényeg, hogy milyen pozícióban ülsz. Egyszerűen ülhetsz egy normális széken is, fekhetsz is, sőt állva vagy akár sétálgatás közben is lehet meditálni. Nekem a székenülő és hátonfekvő vált be. Ha nagyon nehezen tudod kikapcsolni a gondolataid, akkor neked valószínűleg az imaginatív meditáció fog segíteni, vagyis az amikor egy bizonyos dologra, pld. virágra koncentrálva meditálsz. A lényeg, hogy jó úton vagy a lelki egészséged visszaszerzése érdekében és semmiképpen se hagyd abba!
Keress egy kellemes hangú vezetett meditációt a youtube-on és figyeld a szöveget, végezd a gyakorlatot!
Én így kezdtem. Nem jönnek a saját gondolatok, mert mással vagy elfoglalva.
Aztán később egy pillanat alatt el tudsz majd lazulni minden szövegelés nélkül.
Nagyon szívesen!
Mindegy, mert a tudatalattid is tisztulni fog, lehet hogy kellemetlen emlékek, érzések, gondolatok a felszínre jönnek. Sokan emiatt hagyják abba a meditációt.
Nekem nem tudatalatti gondolatok jönnek felszínre, hanem inkább a problémáim amikre napközben is gondolok.
Nagyon köszönöm a könyvet. El fogom olvasni. 🙂
További ajánlott fórumok:
- Holnap lesz életem legfontosabb randija! Praktikákra, tanácsokra lenne szükségem, hogy laposabb legyen a hasam.
- Ki hogyan takarítja a tuskabint? Praktikák, tanácsok?
- Meditáció szorongás és pánikbetegség mellett kezdőként. Tudnátok tanácsokat adni?
- Tudatos jövőtervezés-házi praktikák, tanácsok, ötletek, sütés-főzés-háztartás
- Immunrendszer erősítésére keresek tanácsokat, házi praktikákat
- Tudatos babatervezés 2020-ban. Praktikák, tippek, tanácsok 👣💫