Meddőség kezelése ICSI-vel, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok!
Hogy vagytok és hol tartotok?
Mi valószínű szeptemberben kezdünk majd.
Szia!
Elhiszem hogy izgulsz én is nagyon,vagy is inkább bennem van egy jó nagy adag félsz is.
Nekem a dokim beszélt a meddőségivel,ők azt kérték hogy csináljunk egy hysteroskopiát és ha az meg van,meg egy csomó vérvétel akkor irány a meddőségi.Msot piroskát várom hogy akkor gyerünk induljunk.
Értem, mondjuk mindegy, hogy biopszi, vagy amino, a vetélési kockázat azonos. Ha meg itt tartunk, én ma megyek kombinált tesztre, tessék drukkolni. Bár TUDOM, hogy semmi baj nincsen odabent :)
Azoospermiával nem kell feladni, vitaminkúra volt már? Egyik ismerősömnek is ez volt, és azóta teljesen feljavultak az eredmények, már nincs ilyen baja, szokásos bogyók: FER14, maca vibe... Lesz megoldás közös babára:)
Sziasztok.Páromnak azoo spermia lett az eredménye járt már valaki így közületek?:((
Azt mondták csak Donor jöhet szóba még here biopsziát sem ajánlottak fel.Régebben here rák miatt sugarazták
Persze, tévedések lehetnek, főleg ikreknél. Csak egy kromoszóma térképet kap az ember, ahol az látszik, hogy van-e + kromoszóma, ami a Down kórra utal. Egyéb betegséget nem néztek. De nálunk a béta HCG nagyon magas volt, amit valószínűleg a hormon kezelések okoztak. Erre az integráltan kijött egy magas kockázat. Másfél hónap őrület, mire a hasszuri után megnyugtattak, hogy nincs kromoszóma többlet. (meg kiderült, hogy kislány, mikor addig fiú volt beígérve, de ez más történet :) )
Az ikreknél az integrált teszt sem tud pontos eredményt mondani.
Nekem egyébként biopszia volt, nem amnio.
Erre csak azt mondom, a hasbaszúrás sem 100%-os.... Több történetet tudok, ahol pl. ikreknél véletlen ugyanannak a babának a burkát szúrták meg 2x, közölték, minden ok, 2 kisfiú, majd megszületett egy egészséges kisfiú és egy beteg kislány.... A másik történet, szimpla terhesség, közölték, hogy minden rendben és mégis beteg baba született....
Az a biztos, amikor megszületik a baba..
Szia!
Nagyon örülök amikor ilyen poziztv történeteket olvasok,mert kicsit parázok az előttünk álló dolgoktól.De ez mindig kicsit megnyugtat.
Sziasztok!
Nekünk is ICSI-vel lett kicsi lányunk, most 8 hónapos. Első lombik, nálam csak IR volt a probléma, ami okozott némi hormoneltérést. A nagyobb gond a kevés spermaszám volt, ezért lett ICSI.
Ami az integrált tesztet illeti, én soha többé nem csinálnám. Hasszuri gyors volt és biztos eredményt hozott. Az integrált teszt rossz lett, másfél hónapig a sikeres ICSI után azon paráztam, hogy most meg beteg lesz a gyerekünk. Szerencsére teljesen egészséges. Mégegyszer nem csinálnék, mert az csak akkor megnyugtató, ha jó az eredmény.
Egyébként minden ugyanaz, mint egy sima lombiknál, csak aznap derült ki nekünk is, hogy ICSI lesz, amikor már megjött a sperma eredmény.
Az én férjemnek is OAT szindrómája van/volt, így lett a lombik. Most meg?! 11 hetes kismama vagyok.... Vagy kósza katona, vagy helyreállt a rend, mert ugye nálunk ismeretlen eredetű volt az eltérés. És ugye OAT szindrómásoknál is van szép, egészséges katona.
Amúgy a spermavizsgálat valóban gyors, hiszen frissen kell nézni. Nem lehet napokat várni. Nálunk is ez volt, megvolt a minta, egy órával később a számok. Második körben, máshol csináltattuk, megvolt a minte, 1/2 óra múlva mehetett be a férjem eredményhirdetésre.
Nektek mennyi ideig tartott a spermavizsgálat?
Nekem az a rémképzetem,hogy csak a pénzre ment a doki,mivel 5 perc alatt elment a vizsgálából megnézte a mintát és vissza is ért.És jött a rossz hir hogy nagyon nem jó.
Valahogy nem hiszek az eredményben.