Meddig szoptattál és hogy volt azután? (beszélgetős fórum)
Hála Istennek, nekem mindkét gyerek sokáig, szinte napra pontosan egyformán 15 hónapig szopizott.
Az első babánknál fokozatosan, egyesével lettek kiváltva az egyes étkezések. Őt én választottam el, mert pocakban volt már kistesó és valahogy nem esett már jól, szerencsére gond nélkül fogadta. Ekkor már csak a vacsi volt a tej, másnaptól simán ette a szilárd kaját.
A második babánk magától hagyta abba. Vele sokat kínlódtunk a dologgal. Kb. 6-7 hós korától mindkét ciciből etetni kellett és még így is majdnem minden étkezésnél pótolni kellett, a korának megfelelő étellel.
Nálunk már inkább lelkitáplálék a tej :)
De rengeteg tejem van még! Saccolni nem tudok, nem is méricskéltem soha. Ha van olyan este, hogy cici nélkül alszik el, hajnalban érzem, hogy feszül a mellem....
Nagyon tuti, hogy mikor beteg a gyerek és nem akar enni, inni a cicit akkor is elfogadja! És mikor hányós vírus kapta el, egyedül az anyatejet nem hányta ki. Ezért nem is voltunk kórházban kiszáradással :))))
Ha nagy a baj: betegség, esős baleset, vagy oktalan hiszti, a cici akkor is mindig beválik ;)
Köszönöm a pozitív megerősítést :) Leginkább lehülyéznek az emberek, amikor megtudják, hogy még cicizik a nagy lány...
De nem érdekel! Nekünk jó így, nekik meg nem kötelező így csinálni ;)
Az én fiam 10 hónaposan elfordult, fintorgott, nem kérte a cicit. 1 éves koráig még reggel szopizott egy pár percig, utána már azt sem. Én is sírtam napokig, hogy biztos nem szeret a fiam, ha már nem kéri a cicit. :(
De talán így utólag jobb így, mert legalább nem kellett küzdeni az elválasztással. A lányom most 5 hónapos, szerencsére még 6-7-szer szopizik egy nap, éjszaka is 1-2-szer, sosem kellett kiegészítés. Remélem még sokáig fog szopizni és nem hagyja abba olyan korán, mint a fiam.
jaj de jó
Én is akarok ilyen sokáig szoptatni
Köszönöm a válaszokat!
Nem fogadja el a cumisüveget. Egy röntgen miatt nem szoptathattam volna egy napig (erről megoszlottak a vélemények, valóan ártalmas lenne-e), de nem fogatta el sem a lefejt tejet, sem a tápszert cumisüvegből. A vizet sem. Fejni nem tudok, mert kell, hogy rászívjon a tej beindulásához. Ha rászív, akkor meg már többnyire szopik is rendesen.
Az jó, hogy többen is írjátok, hogy csak az egyik mell az "igazi". Megnyugodtam. A védőnőm ajánlotta a két mellből szoptatást, amikor a balból csak 40-et szívott ki és sok barátnőm így szoptatott. Nem hiszem, hogy gond lehetne ezzel.
Lehet a tápszert sűrűre keverni? Akkor talán bekanalazná. Mondjuk azért remélem, hogy maradunk még a szopinál, amíg lehet. Bízom benne, hogy a fogzás okozza most a nehézségeket!
Szerintem hülyeség, hogy nem szabad két mellből etetni. Én már 6 hetes kora óta 2 mellből etettem, mert a balban mindig sokkal kevesebb volt a tej. Most lesz egyéves a kislányom és este még mindig szopizik.
Mondjuk most már, hogy alul és felül is van pár foga, elég fájdalmas a dolog. Nemrég hagytuk el a reggeli szoptatást, amúgy naponta 3-4x eszik + az esti szopi.
12 hónapos múlott a kislányom és még napi 5-ször szopizik, és 3-szor eszik rendesen (tízórai, ebéd, uzsi), ezek mellé még nasinak kap gyümit, répát, néha kölesgolyót.
Szopiások:
7-kor reggelinek
10.30 körül alvásnak
15.30 körül alvásnak
21-kor vacsinak, alvásnak
És még éjszaka egyszer felkel cicizni.
Majd, ha már egyszer alszik 1 nap, akkor kimarad még egy cicizés. A reggeli és esti cicit szeretném mindenképpen megtartani. (Ja és csak az egyik cicimet fogadta el, de szerencsére van belőle rendesen tej. :o) )
Én is 8 hónapig szoptattam, bár akkor már vegyesen evett, úgy, ahogy a Te gyermeked is. Akkor elég hirtelen abba kellett hagynom egészségügyi okok miatt az anyatejes táplálást.
Amíg tudod, fejd le, és simán tedd bele a normál kajákba, főzelékekbe! Én is azt csináltam. Utána meg már úgyis azt eszi, amit ti. Én minden nap írtam, mikor mit adok neki enni, hogy legyen benne vegyesen mindenféle.
az en 16 honapos fiam 8 honapig szopott. Sajat magatol hagyta abba sajnos. Egyik naprol a amsikra nem kellett neki a cici. Elotte nem volt gond a szoptatassal. A hozzataplalassal mi ekkor mar nagyon jol haladtunk, de o sem ivott a tejen kivul mast, csak a tapszert.
Probald meg lefejni es ugy adni neki a tejcit. Cumisuvegbol iszik? ha nem, akkor az en tudomanyom itt megall... remelem, hogy mas gyakorlottabb anyuka tud majd valami okosabbat mondani.
en folyamatosan probalgatnam a mar altalad felsorolt trukkoket. es ne add fel! sok sikert! :)
meg valami... az injekcios tubol probaltad mar itatni? hatha az bejon neki. kostolgatja es hatha szepen lassan majd elfogadja a poharbol is...
Első babás anyuka vagyok. Kislányom pár nap múlva lesz 8 hónapos. Még mindig szoptatok, bár folyamatosan voltak ezzel kisebb-nagyobb problémák. Hol keveseket szopott (az itthoni mérleg szerint, mert a tanácsadáson mindig normál gyarapodásokat mértek), hol az egyik mellet nem akarta elfogadni (cselezni kellett, úgy meg tudtam szoptatni mindkettőből), van, hogy nem szívja meg annyira, hogy meginduljon rendesen, vagy éppen megszívja, aztán elengedi, a tej meg folyik mindenfelé. Két mellből szoptatok minden szoptatásnál. Hozzátáplálással haladunk, tízórai és uzsonna kiváltva, az ebéd főzelék és szopi. Mivel mostanában keveseket eszik - a szopikat nem mérem, csak saccolom a szopás hosszából és intenzitásából - ezért éjjel is szoptatom.
A kérdésem az, ti meddig szoptattatok és aztán hogy volt az etetés? Arra az időszakra gondolok, amikor még kellene a tej. A lányom nem iszik (sem kanálból, sem pohárból, sem tanulópohárból), nem fogadja el a cumit és tápszert sem.
Köszönöm a hozzászólásokat!
További ajánlott fórumok:
- Mennyi ideig szoptattatok?
- Ti meddig szoptattatok, hogyan?
- Meddig szoptattad a gyermeked, és hogyan tudtad elválasztani?
- Szoptatási idő alatt házas életet élni. Titeket nem zavar, hogy az előbb még szoptattál, aztán meg jön apuka, hogy...? Ti hogy oldjátok meg?
- Van itt olyan, aki nem szoptatta a babáját?
- Hallott már valaki olyan esetről, hogy a terhes kismama a terhessége alatt szoptatta az előző babáját?